G4Media.ro

Sediul ISU Mureș stă pe un strat de plumb / Descoperirea a…

Sursa foto: Facebook / ISU Mureș - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al jud. Mureş

Sediul ISU Mureș stă pe un strat de plumb / Descoperirea a fost făcută la reabilitarea clădirii / Șeful instituției: Este izolat și nu prezintă niciun pericol

Descoperirea a fost realizată de constructorii care reabilitează clădirea Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș de pe strada Horea din Târgu Mureș. Stratul de plumb a fost folosit la ridicarea clădirii, ca izolație, iar acum nu mai poate fi eliminat, transmite Rador.

În schimb, este izolat și nu prezintă niciun fel de pericol, a arătat șeful ISU ”Horea” Mureș, general Călin Handrea:

„Ne-a povestit constructorul că izolarea dintre fundație și clădire s-a făcut cu plumb, ceea ce i s-a părut și lui foarte interesant pentru că plumbul, și atunci ca și acum, este un element destul de rar și scump. El e izolat. Dacă ar fi trebuit eliminat, ar fi trebuit cu totul demolată clădirea pentru că, efectiv, izolează toată fundația de clădire. (…) Clădirea își va recăpăta forma care a fost inițial pentru că proiectantul a căutat în arhive și a găsit poze cu clădirea de acum aproximativ o sută de ani.”

Lucrările de la sediul inspectoratului ar fi trebuit să se termine în acest an, însă din cauza unor elemente suplimentare acestea se vor finaliza în primăvara anului viitor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează