G4Media.ro

Premierul Ciolacu, videoconferință cu omologul ucrainean Denys Shmyhal: Ucraina se poate baza…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Premierul Ciolacu, videoconferință cu omologul ucrainean Denys Shmyhal: Ucraina se poate baza în continuare pe susținerea României, în fața agresiunii Federației Rus

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut marți o videoconferință cu omologul său ucrainean, Denys Shmyhal. Potrivit unei informări a Cancelariei premierului, partea ucraineană l-a felicitat pe Ciolacu pentru numirea în funcție de premier, mulțumind totodată pentru sprijinul pe care România l-a acordat Ucrainei, în fața agresiunii Federației Ruse.

Pemierul Ciolacu a transmis că Ucraina se poate baza în continuare pe susținerea României. De asemenea, a reiterat sprijinul autorităților de la București pentru parcursul european al Ucrainei și al Republicii Moldova, precum și  pentru aspirațiile euro-atlantice ale Kievului.

„Premierul român a transmis dorința de a lucra împreună cu autoritățile ucrainene pentru protejarea și respectarea drepturilor minorității române din Ucraina, menționând, totodată, că aceasta participă activ la efortul de război al țării. Cei doi înalți oficiali au exprimat interesul pentru dezvoltarea cooperării în domeniul economic, în special în regiunea transfrontalieră, în proiectele de infrastructură și în viitorul proces de reconstrucție a Ucrainei”, se mai precizează în informarea transmisă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Foarte bine procedat Guvernul României.