G4Media.ro

Sute de studenţi români și străini au protestat în faţa universității de…

Sursa foto: Pexels

Sute de studenţi români și străini au protestat în faţa universității de medicină din Iași faţă de creşterea taxelor de şcolarizare şi cazare / „Pretenții mari pentru cursuri mediocre”

Peste 350 de studenţi au protestat, luni, pe esplanada Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr T Popa” din Iaşi, fiind nemulţumiţi de majorarea taxelor de cazare şi şcolarizare, dar şi de impunerea unei prezenţe mari la cursuri, relatează Agerpres.

Studenţilor români li s-au alăturat studenţi străini care studiază în limba engleză sau franceză la UMF Iaşi. Ei au spus şi că sunt nemulţumiţi că oferta educaţională a UMF Iaşi nu se ridică la standardele promise în comparaţie cu taxele plătite.

Protestul este organizat de studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa” din Iaşi, ei fiind susţinuţi de Liga Studenţilor (LS IAŞI).

Atât studenţii români cât şi cei străini sunt nemulţumiţi că profesorii lor încă mai predau după tehnici şi bibliografii învechite, le citesc din prezentări powerpoint şi au materiale depăşite. Ei spun că pe Internet pot găsi explicaţii mult mai bune decât ceea ce le oferă profesorii la cursuri. Acesta este şi motivul pentru care sunt nemulţumiţi că li se cere la cursuri prezenţă de 100%.

În timp ce strigau „Mafie – UMF”, pe pancarte improvizate studenţii au scris mesaje precum „Medicina a evoluat din 2005”, „Leneşi sunt cei care nu vor să îmbunătăţească cursurile”, „De ce să poţi învăţa de plăcere când poţi învăţa de frică”, „Pretenţii mari pentru cursuri mediocre”.

O delegaţie a studenţilor se află de mai bine de 40 de minute în sediul Rectoratului UMF Iaşi, pentru a discuta cu conducerea universităţii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu stiu daca au dreptate in tot ce spun studentii aia, dar sistemul educational din Romania este decrepit, e intr-un stadiu avansat de putrefactie. Metoda de predare nu ca e invechita, e deja arhaica.