G4Media.ro

Eforturi la limita expirării timpului. Un vehicul performant de mare adâncime a…

Sursa foto: Courtesy of NOAA/Institute for Exploration/University of Rhode Island (NOAA/IFE/URI)

Eforturi la limita expirării timpului. Un vehicul performant de mare adâncime a ajuns pe fundul oceanului în căutarea submersibilului Titan

Un vehicul operat de la distanţă „a ajuns pe fundul mării” şi a început să caute, joi dimineaţă (ora locală), submersibilul Titan dispărut de duminică în timp ce se scufunda spre epava Titanicului, a anunţat Garda de Coastă a SUA, relatează CNN, preluat de News.ro.

„Nava canadiană Horizon Arctic a desfăşurat un ROV care a ajuns la fundul mării şi a început căutarea submarinului dispărut”, a scris pe Twitter Garda de Coastă a SUA.

Aceasta a adăugat că şi „nava franceză L’Atalante îşi pregăteşte ROV-ul pentru a intra în apă”.

Rezervele de oxigen de pe submersibilul Titan, la bordul căruia sunt cinci oameni, sunt, teoretic, pe cale de a se epuiza, iar eforturile de căutare s-au intensificat.

Noi nave de înaltă tehnologie şi personal medical s-au deplasat la locul de căutare, în timp ce eforturile de salvare ajung la un moment crucial, a declarat un oficial al Pazei de Coastă. Contraamiralul John Mauger a declarat joi pentru NBC că misiunea de căutare şi salvare va continua odată cu sosirea „noilor capacităţi”. Acestea includ un ROV Magellan, o navă echipată unic a cărei utilizare a fost solicitată de grupul Explorers Club la începutul operaţiunii de căutare.

Mauger a mai spus că personalul medical care are „expertiză medicală de adâncime”, iar o cameră hiperbară este, de asemenea, pe drum.

„Continuăm să descoperim, în cazuri deosebit de complexe, că dorinţa oamenilor de a trăi într-adevăr trebuie să fie luată în considerare, aşa că vom continua să căutăm şi vom continua eforturile de salvare, punând această nouă capacitate la dispoziţie în această dimineaţă”, a spus el pentru NBC.

Totuşi, speranţele de a fi salvaţi cei cinci oameni de la bord sunt din ce în ce mai mici. Rezerva de oxigen ajungea teoretic până joi la ora 15:00, ora României.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...