G4Media.ro

11 copii au fost forțați să cerșească chiar de către familiile lor,…

sura foto: captura video

11 copii au fost forțați să cerșească chiar de către familiile lor, în județul Bihor. Mai multe percheziții pentru destructurarea acestei rețele. Două femei, reținute

10 percheziții au avut loc miercuri inclusiv în județul Bihor, în cazul unei rețele acuzate de grup infracțional organizat, trafic de minori și exploatarea cerșetoriei, relatează ebihoreanul.ro 11 copii au fost forțați să cerșească inclusiv în Oradea, dar și în alte municipii reședință de județ, chiar de către familiile lor.

Potrivit unui comunicat transmis de purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor, comisar șef Alina Fărcuța, descinderile au avut loc în comuna bihoreană Avram Iancu și în comuna arădeană Seleuș, „la opt persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și exploatarea cerșetoriei”.

„Din cercetări a reieșit că, din ianuarie 2023 până în prezent, cele opt persoane, cu vârste între 31 și 40 de ani, ar fi obligat la practicarea cerșetoriei 11 minori, cu vârste între 8 și 17 ani, membrii de familie, pe care, sub pretextul vânzării de linguri de lemn sau verdețuri, i-ar fi obligat să apeleze la mila publicului din zone aglomerate, din municipiile Oradea, Arad și Timișoara, în vederea obținerii unor sume de bani, care ar fi fost însușite de membrii grupării infracționale”, se explică în comunicat.

În urma descinderilor, anchetatorii au descoperit și ridcat, pentru cercetări, 17 telefoane mobile și 7.800 de lei (foto).

Opt persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT – Oradea. Eeste vorba de patru familii, soţ-soţie, dintre care trei din Bihor, iar una din judeţul Arad, toate rude între ele. Conform aceloraşi surse, femeile au fost reţinute, deja, pentru 24 de ore, în Arestul Poliţiei Bihor, relatează ebihoreanul.ro

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...