G4Media.ro

Șoigu avertizează că Rusia ar considera un atac cu rachete HIMARS sau…

Sursa foto: Twitter / Oleksii Reznikov

Șoigu avertizează că Rusia ar considera un atac cu rachete HIMARS sau Storm Shadow asupra Crimeei drept „implicarea totală a Statelor Unite și a Marii Britanii în conflict”

Ministrul rus al apărării a amenințat cu „atacuri imediate asupra centrelor de decizie” din Ucraina dacă armele cu rază lungă de acțiune furnizate de Occident vor fi folosite pentru a ataca Crimeea, relatează The Guardian. Rusia a confiscat ilegal peninsula de la Ucraina în 2014.

Declarația ministrului apărării, Serghei Șoigu, spune că un atac asupra Crimeei cu rachete Himars și Storm Shadow ar constitui un atac „în afara zonei de operațiune militară specială” și ar însemna „implicarea totală a Statelor Unite și a Marii Britanii în conflict”.

„Potrivit informațiilor noastre, conducerea forțelor armate ale Ucrainei intenționează să atace teritoriul Federației Ruse, inclusiv Crimeea, cu rachete Himars și Storm Shadow.

Folosirea acestor rachete în afara zonei de operațiune militară specială va însemna implicarea totală a Statelor Unite și a Marii Britanii în conflict și va atrage după sine lovituri imediate asupra centrelor de decizie de pe teritoriul Ucrainei”, a afirmat Soigu, potrivit comunicatului.

Șoigu a mai afirmat că Rusia a respins peste 200 de atacuri dinspre Ucraina în ultimele săptămâni. El a declarat: „Din 4 iunie, forțele armate ale Ucrainei au lansat 263 de atacuri asupra pozițiilor trupelor rusești. Datorită acțiunilor competente și dezinteresate ale unităților noastre, toate au fost respinse, inamicul nu și-a atins obiectivele”

Ucraina susține că a recucerit cel puțin opt așezări în această perioadă de timp și a avansat frontul din regiunea Zaporojie cu câțiva kilometri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Lăsați cârâiala și luptați că bărbații!!!

    • pai lupta, nu vezi ce curajos e de pe tik tok … ca cecenul … stie ca in ucraina e cam periculos pentru generalii … ii trage curentul printr-o gaura atat de mare

  2. „intenționează să atace teritoriul Federației Ruse” – pai nu au fost admise teritoriile ocupate mai nou de Rusia, Kherson, Luhansk, Donetk si Zaporojie ca parte a Federației Ruse deja?
    N-a fost Crimea deja atacata cu drone si Storm Shadow (Himars nu ajunge inca dar stai ca se apropie frontul)?
    „lovituri imediate asupra centrelor de decizie de pe teritoriul Ucrainei” – hai cu ele mai repede ca sunt preferabile bombardării civililor.
    Saracu Soigu, e vraiște. Ar trebui sa-i roage frumos pe ucrainieni, poate merge.

  3. Asa arata disperarea mafiota

  4. Anul 2022 isi vrea inapoi meme-le si amenintarile vagi nucleare ruse :)).

  5. o fi zaharova in concediu de a trebuit sa iasa asta din betie ca sa zica si el niste lucruri trasnite?

  6. I-a luat painea de la gură lui Medvedev.