G4Media.ro

UPDATE Un submersibil care transporta turiști la epava Titanicului a dispărut în…

Sursa foto: Courtesy of NOAA/Institute for Exploration/University of Rhode Island (NOAA/IFE/URI)

UPDATE Un submersibil care transporta turiști la epava Titanicului a dispărut în Oceanul Atlantic / Misiune de căutare în desfășurare: „Lucrăm pentru întoarcerea în siguranță a membrilor echipajului”

Un submersibil folosit pentru a duce turiștii să vadă epava Titanicului a dispărut în Oceanul Atlantic, declanșând o misiune de căutare și salvare, relatează BBC.

UPDATE 21:35 Miliardarul britanic Hamish Harding este una dintre persoanele aflate la bordul submersibilului dispărutTitanicului.

Sky News a aflat că alți doi oameni aflați la bordul navei sunt pilotul francez al submersibilului, Paul-Henry Nargeolet, și directorul executiv și fondatorul OceanGate Expeditions, Stockton Rush.

UPDATE 18:38 Compania care operează submersibilul dispărut spune că „explorează și mobilizează toate opțiunile” pentru a aduce echipajul în siguranță, transmite BBC.

„Toată atenția noastră se concentrează asupra membrilor echipajului din submersibil și a familiilor acestora”, afirmă OceanGate într-un comunicat.

Aceasta spune că a primit „asistență extinsă” din partea „mai multor agenții guvernamentale și companii de (operațiuni la) mare adâncime” în eforturile sale de a restabili contactul cu submersibilul.

„Lucrăm pentru întoarcerea în siguranță a membrilor echipajului”.

Știrea inițială

Paza de coastă din Boston a declarat pentru BBC că o operațiune de căutare a submersibilului era în curs de desfășurare luni.

Nu este clar câte persoane se aflau la bord în momentul în care a dispărut, dacă este cazul.

Micile submersibile transportă ocazional turiști și experți pentru a vizita epava Titanicului.

OceanGate Expeditions, o companie privată care desfășoară submersibile pentru expediții la mare adâncime, a postat recent pe rețelele sale de socializare că una dintre expedițiile sale era „în curs de desfășurare”.

Compania, care nu a comentat relatările despre incident, cere clienților 250.000 de dolari pentru un loc în expediția sa de 8 zile pentru a vedea epava.

Compania prezintă călătoria pe submersibilul său din fibră de carbon ca fiind o „șansă de a ieși din viața de zi cu zi și de a descoperi ceva cu adevărat extraordinar”.

Faimoasa epavă se află la 3.800 de metri adâncime, pe fundul Atlanticului. Se află la aproximativ 600 km (370 mile) în largul coastelor din Newfoundland, Canada.

Vasul de pasageri, care a fost cea mai mare navă a vremii, a lovit un iceberg în timpul călătoriei inaugurale de la Southampton la New York în 1912. Din cei 2.200 de pasageri și membri ai echipajului aflați la bord, peste 1.500 au murit.

Titanicul a fost explorat pe scară largă de când epava a fost descoperită în 1985.

Revenim cu detalii…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Acum va fi de vizitat doua epave in acelasi loc…