G4Media.ro

Harta ecvestră a judeţului Covasna, disponibilă în curând şi pe internet

Sursa foto: Cristian Andrei Leonte/ Info Sud-Est

Harta ecvestră a judeţului Covasna, disponibilă în curând şi pe internet

Harta ecvestră a judeţului Covasna, lansată oficial la sfârşitul săptămânii trecute în localitatea Olteni, va fi disponibilă în curând şi pe internet, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean, Tamas Sandor, citat de Agerpres.

Harta prezintă atât hergheliile şi centrele de echitaţie, cât şi concursurile şi alte activităţi hipice organizate în zonă şi a fost realizată de Asociaţia AgroSIC, din subordinea Consiliului Judeţean Covasna, cu scopul de a sprijini dezvoltarea turismului.

„Harta prezintă activităţile a 22 de asociaţii ecvestre, începând de la echitaţie şi sărituri peste obstacole până la cursuri de terapie cu cai. Scopul nostru este acela de a forma o reţea a asociaţiilor ecvestre din regiune şi de a aduce ofertele acestora mai aproape atât de localnici, cât şi de turişti. Hărţile vor fi disponibile în curând pe site-urile AgroSIC şi Visit Covasna”, a scris Tamas Sandor, pe pagina sa de Facebook.

Harta a fost lansată sâmbătă, în localitatea Olteni din comuna Bodoc, în cadrul celei de-a 5-a ediţii a Concursului naţional şi internaţional de atelaje cu doi cai.

Printre hergheliile şi centrele de echitaţie din judeţul Covasna se numără ferma de cai lipiţani Bartha din localitatea Chichiş, înfiinţată în anul 1992, Centrul de echitaţie de la Dealul Benedek, înfiinţat de Asociaţia Vadon cu sprijinul Consiliului Local Sfântu Gheorghe, unde se organizează cursuri de călărie pentru începători, antrenamente, plimbări cu trăsuri sau sănii trase de cai, precum şi tabere ecvestre.

În localitatea Valea Crişului se află Centrul de echitaţie al contelui Kalnoky, unde există şi o şcoală de călărie, o echipă de voltijă (gimnastică pe călare) şi o echipă de sărituri peste obstacole, care participă la competiţii regionale şi naţionale.

Amatorii de hipism pot călări şi în cadrul manejului contelui Mikes din localitatea Zăbala sau pot face ture călare în împrejurimi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. In ce limba va fi tiparita?