G4Media.ro

UPDATE Uganda: Atac terorist la o școală din vestul țării / 40…

sursa foto: captura video

UPDATE Uganda: Atac terorist la o școală din vestul țării / 40 de persoane au fost ucise, majoritatea elevi

UPDATE 

Aproximativ 40 de persoane, majoritatea elevi, au fost ucise în atacul de la școala din vestul Ugandei, de către rebelii care au legături cu gruparea Stat Islamic, relatează BBC. Alte opt persoane rămân în stare critică în urma atacului asupra școlii secundare Lhubiriha din Mpondwe.

Printre morți se numără și băieți care stăteau în dormitoarele școlii.

Știrea inițială

Militanţi care au legături cu gruparea Stat Islamic (SI) au ucis 25 de persoane într-un atac terorist asupra unei şcoli din vestul Ugandei, în apropierea graniţei cu Republica Democratică Congo, a anunţat sâmbătă poliţia ugandeză, potrivit Agerpres.

Membri ai Forţelor Aliate Democrate (ADF), o grupare ugandeză cu sediul în estul Congo care a jurat credinţă faţă de SI, au atacat şcoala secundară Lhubirira din Mpondwe, incendiind un dormitor şi furând alimente vineri seara târziu, a spus poliţia.

Aceeaşi sursă a indicat că, până în prezent, sunt 25 de morţi, fără a preciza câţi dintre cei ucişi erau elevi. „De asemenea, au fost recuperate opt victime, care rămân în stare critică la Spitalul Bwera”, a scris poliţia ugandeză pe Twitter.

Soldaţii i-au urmărit pe atacatori, care au fugit spre Parcul Naţional Virunga din Republica Democratică Congo, a adăugat sursa citată.

În aprilie, ADF a atacat un sat din estul Republicii Democratice Congo, ucigând cel puţin 20 de persoane.

Uganda a trimis trupe în Congo pentru a ajuta la lupta împotriva ADF.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...