G4Media.ro

Sfaturi pentru elevi înaintea examenului de Matematică de la Evaluarea națională. Profesoara…

Sursa foto: Freepik.com

Sfaturi pentru elevi înaintea examenului de Matematică de la Evaluarea națională. Profesoara Florentina Pavăl: Ai voie să simplifici, ai voie să completezi un desen, ai voie să faci altul dacă-l consideri necesar în rezolvare

Pentru proba de matematică de la Evaluarea Națională, elevii pot simplifica pe fracțiile de pe foaia de examen, să completeze cu creionul desene sau să facă altele dacă sunt relevante, spune profesoara de matematică Florentina Pavăl într-un set de recomandări realizat pentru Edupedu.ro.

Elevii pot cere o foaie de examen suplimentară dacă văd că nu se încadrează în spațiul alocat problemei, dar este necesar să menționeze pe ea pentru ce item, punct și subpunct scriu rezolvarea, mai spune profesoara.
„Lasă temerile și fricile deoparte, e un examen, nu o catastrofă naturală! Odihnește-te cu o zi înainte, încearcă să-ți alungi emoțiile, citește întâi întreg subiectul și concentrează-te apoi să dai tot ce poți în cele două ore!

Lucrează subiectele în ordinea în care apar pe foile de examen, dacă nu știi vreunul lasă-l, lucrează-le pe celelalte și revino asupra lui la final, după ce le-ai rezolvat pe cele știute”, le transmite profesoara elevilor.

Recomandările complete pe Edupedu.ro.

Citește și Sfaturi pentru elevi înaintea examenului de Limba română de la Evaluarea națională. Profesorul Cătălin Zaman: Să se întoarcă la texte pentru informații ori de câte ori e nevoie, când se simt nesiguri, pentru că timp este suficient

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...