G4Media.ro

Festival Internațional de film la Varna, în Bulgaria, până pe 20 iunie

sursa foto: Pexels

Festival Internațional de film la Varna, în Bulgaria, până pe 20 iunie

Zilele acestea se desfășoară la Varna, Bulgaria, cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Cruce Roșie și Sănătate, organizat de Crucea Roșie Bulgară și Universitatea de Medicină din Varna. 26 de lungmetraje și filme documentare sunt incluse în premieră.

Acesta a fost deschis miercuri de vicepreședintele bulgar Iliana Iotova, sub patronajul căreia are loc festivalul. Până pe 20 iunie, la Centrul de Festivaluri și Congrese de la Varna, la Radio Varna și la ReBonkers, spectatorii vor putea vedea filme de scurtmetraj și lungmetraj din Bulgaria, Brazilia, Ucraina, Elveția, Bosnia și Herțegovina, Franța, Italia, România, Israel, Germania, Țările de Jos și Kârgâzstan, sub motto-ul „Prin umanism spre pace și prietenie”.

Acestea vor fi apreciate de un juriu condus de regizorul Stefan Komandarev. Printre membrii acestuia se
numără și Viktor Bozhinov, Liudmil Stanev, Iuri Dachev, Ioana Bukovska-Davidova, prof. dr. Dimităr Stavrev și Bejai Browni din Cipru. Câștigătorii vor fi anunțați la finala oficială din 18 iunie, când va fi difuzat filmul „Un spital provincial”. Pe 15 iunie este planificată o discuție pe tema „Rolul Crucii Roșii Bulgare în acordarea de sprijin psiho social grupurilor vulnerabile și sănătatea mintală”, dedicată furnizării de programe eficiente de asistență în
situații umanitare de urgență.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează