G4Media.ro

Virgin Galactic anunță primul zbor comercial în spațiu la finalul lunii iunie

Sursa foto: Virgin Galactic

Virgin Galactic anunță primul zbor comercial în spațiu la finalul lunii iunie

Virgin Galactic Holdings, firma de turism spațial fondată de Richard Branson, a anunțat că mult așteptatul său serviciu comercial de zbor spațial va fi lansat la sfârșitul acestei luni, ceea ce a dus la o creștere de peste 55% a acțiunilor sale la tranzacționare, potrivit Reuters.

Primul zbor spațial, denumit „Galactic 01”, este planificat între 27 și 30 iunie, a precizat compania. „Galactic 02” va urma la începutul lunii august, urmând ca ulterior să aibă loc zboruri spațiale lunare, a precizat compania.

Acțiunile Virgin Galactic pierduseră anul trecut peste două treimi din valoarea lor din cauza întârzierilor în lansarea serviciului comercial al companiei. Acțiunile au crescut joi la 6,30 dolari în tranzacțiile de după piață.

Compania suspendase zborurile avionului spațial VSS Unity și ale avionului său purtător în 2021 pentru a face diverse îmbunătățiri ale navei spațiale, întârziind misiunea de debut a clientului său la marginea spațiului.

Dar, în februarie, a declarat că a finalizat o perioadă lungă de modernizare pentru nava sa spațială turistică centrală, deschizând calea pentru primul său zbor spațial comercial. Acțiunile companiei au crescut cu aproximativ 16% până acum în 2023.

Prima misiune comercială va transporta trei membri ai echipajului de la Forțele Aeriene italiene și de la Consiliul Național de Cercetare din Italia pentru a efectua cercetări în microgravitație, a declarat Virgin Galactic.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează