G4Media.ro

Veştea: Aeroportul Brașov va fi în patru, cinci ani între primele cinci…

sursa foto: Facebook/ Sorin Grindeanu

Veştea: Aeroportul Brașov va fi în patru, cinci ani între primele cinci aeroporturi ale României / Joi va ateriza aici primul avion Tarom, în prezenţa preşedintelui Senatului, Nicolae Ciucă

Ministrul desemnat al Dezvoltării, Adrian Veştea, actual preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, a declarat, miercuri seară, că Aeroportul Braşov, care va fi inaugurat joi, va fi unul dintre aeroporturile rentabile şi a adăugat că acesta în patru, cinci ani se va afla între primele cinci aeroporturi din ţară, anunță News.ro.

Adrian Veştea a fost întrebat, miecuri, la Digi 24, de ce are nevoie judeţul Braşov de un aeroport internaţional.

“Braşovul este un contribuabil important la Produsul Intern Brut al Românie, suntem pe locul cinci, avem o contribuţie de 3,5% din PIB. Suntem o destinaţie importantă a României, am reuşit să creştem de la an an şi am făcut această dovadă. Cred că braşovenii merită un astfel de obiectiv, ţinând cont de faptul că noi am neglijaţi de Bucureşti şi nu suntem legaţi de niciun sistem de infrastructură de tip autostradă. La Braşov se ajunge foarte greu pe Valea Prahovei”, a afirmat Adrian Veştea.

El a adăugat că Aeroportul de la Braşov va fi între primele cinci din România în următorii ani.

“Poate exista un concept integrat în care Braşovul care are şi judeţul Covasna în vecinătate putem spune că avem o dezvoltare din punct de vedere economic şi în acelaşi timp o aglomerare urbană extrem de importantă. Este un obiectiv pe care l-am construit din resurse proprii şi am toată convingerea că va fi unul dintre aeroporturile rentabile, iar într-un parcurs de patru, cinci ani vom fi între primele cinci aeroporturi ale României”, a mai declarat Adrian Veştea.

Aeroportul va fi inaugurat joi, iar la eveniment va participa şi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. E de rău augur dacă inaugurarea se face în prezența lui Ciucă, clar.

  2. Pentru mine prim ministrul României este Ciucio-că-lacu sau pe scurt Ciucolacul iar prezidentul e Ionalacul de câțiva ani încoace.

  3. Mascarada ca la Romania. Daca sunt curse deja stabilite, sa zboare. Si gata. CJ Brasov plateste Tarom sa zboare 30 de min la Brasov, pe banii noștri, ai contribuabililor. A facut cineva un calcul in cate zeci de ani se va recupera investiția? Eu zic ca niciodata.
    Companiile care acum anunta zboruri de la Brasov, o sa se opreasca dupa cateva luni din lipsa de pasageri.

    • Probabil nu locuiești în zona Brașov. Turismul cel putin o sa faca aeroportul sa renteze. În fine, degeaba îți explic, la asa comentariu.