G4Media.ro

Majorare cu până la 25% a sumelor pentru plata profesorilor la Evaluarea…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Majorare cu până la 25% a sumelor pentru plata profesorilor la Evaluarea Națională și Bacalaureat, propusă de Ministerul Educației ca să atragă cadre didactice – proiect

Ministerul Educației face o mișcare importantă, după ce greva generală a fost suspendată – majorează cu până la 25% sumele pe care le vor primi profesorii care se vor implica în organizarea și desfășurarea examenelor naționale, potrivit unui proiect de ordin de ministru publicat de educatieprivata.ro. Tot 25% au obținut și profesorii, în medie, creștere salarială în urma grevei. Instituția a demarat marți procesul de consultare a profesorilor interesați să participe la Bacalaureat și Evaluarea Națională, fie ca asistenți, fie ca membri în comisii sau evaluatori, potrivit surselor Edupedu.ro.

Față de nivelul stabilit prin ordin de ministru în urmă cu o lună, nivelul actual modificat tot prin ordin de ministru este cu 20-25% mai mare, în funcție de rolul pe care îl are participantul.

De exemplu, pentru o lucrare corectată, un profesor evaluator va primi 15 lei, în loc de 11 cât era, la Evaluarea Națională și 18 lei, în loc de 15 la Bacalaureat, dacă proiectul de ordin va fi aprobat.

Citește integral pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează