G4Media.ro

Liderul de sindicat Simion Hăncescu: În ultimii ani, dascălii au fost „răsplătiţi”…

sursa foto: G4Media/ Ilona Andrei

Liderul de sindicat Simion Hăncescu: În ultimii ani, dascălii au fost „răsplătiţi” cu umilinţă şi batjocură de toţi cei care au condus destinele acestei țări

„Din păcate, în ultimii ani, dascălii au fost «răsplătiţi» cu umilinţă şi batjocură de toţi cei care au condus destinele acestei ţări”, este mesajul lui Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, de Ziua Națională a Învățătorului, scrie Edupedu.ro.

Greva generală în educație a început luni, 22 mai. Federațiile sindicale au anunțat, într-un comunicat de presă, duminică, 4 iunie, că va continua greva generală din Educație.

„Astăzi, 5 iunie 2023, din nefericire, multe zeci de mii de învăţători, învăţătoare și profesori sunt în grevă generală, alături de celelalte categorii de salariați din sistemul de învățământ, luptând astfel pentru recăpătarea statutului social şi a respectului pe care îl merită din plin! Ne întrebăm ce mesaj au politicienii acestei ţări pentru cadrele didactice, pe care le tratează cu lipsă de respect?”, se arată în mesaj.

Citește mesajul integral pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Probabil se putea evita criza cu niște legi mai clare. Legea Educației Naționale 1/2011 art. 8 a prevăzut 6% din pib pentru învățământul românesc, dar trebuia formulată și votată mai clar obligativitatea, cu sancțiuni penale, nu guvernul să poată aloca doar 2.1%, ca în prezent conform presei, sau să recurgă în viitor la expresia vagă „bugetul alocat educației este unul consistent.”

  2. Nu doar dascălii au fost răsplătiți în ultimii 30 de ani cu umilință și batjocură. Exceptând „specialii”, adică politicienii, securiștii, judecătorii, și procurorii și toți ceilalți angajați în Agențiile guvernamentale, Curtea de Conturi, MAE, unde foștii nomenclaturiști și securiști și-au băgat copiii la păstrare, toți am fost umiliți și batjocoriți. De aceea revolta profesorilor ar trebui sa fie susținută de toată suflarea românească.

  3. Dascălii sunt cei care au trecut clasa nulitățile de politicieni care ne conduc. Ar trebui sa ceara bani ministerului apărării, acolo se duc sumele cele mai mari, pentru unii care nu au făcut și nu fac absolut nimic.

  4. Puneti membrii de sindicat sa va scrie un comunicat dle Hancescu ca sunteti necajit tare …. Spuneti oamenilor exact in ce fel sunteti tratati (vorbesc de neuniversitari) de peste 30 de ani , cum v-au lasat sa va obtineti drepturile in instanta ani la rand , cum tot timpul banii se terminau la educatie si faptul ca educatia nu a avut niciodata o sustinere mai mare din partea cetatenilor ca acum cand au inceput si ei sa resimta, sa inteleaga ce fac guvernantii ………