G4Media.ro

Primăria Sadu, din Sibiu, își face regulament pentru off-road: Amenzi de până…

Sursa foto: Pixabay

Primăria Sadu, din Sibiu, își face regulament pentru off-road: Amenzi de până la 1.000 de lei

Primăria Sadu din judeul Sibiu a lansat în dezbatere publică un ”Regulament pentru practicarea responsabilă a sporturilor cu motociclete, ATV-uri și mașini off-road pe raza localității Sadu”, iar amenzile pentru cei care nu vor respecta regulile pot ajunge până la 1.000 de lei, se precizează într-un comunicat transmis de administrația locală, citat de Turnul Sfatului.

Se propune și o taxă pentru amatorii de enduro: 8 lei/zi, 120 lei/lună sau 800 lei/an, la fel ca în cazul localității Rășinari acolo unde funcționează din iunie anul trecut un astfel de regulament.

Fără prea mare succes, dacă este să cităm opiniile oamenilor care frecventează zona.

”Regulamentul vine în întâmpinarea nevoilor reale ale iubitorilor naturii şi asigură că practicarea sporturilor cu motociclete, ATV-uri si mașini off-road nu perturbă activitățile cotidiene ale comunității locale și nu afectează mediul înconjurător. Astfel, contribuie la menținerea armoniei și a echilibrului în zonă, oferind un mediu propice pentru dezvoltarea turismului local.

La sfârșitul lunii mai 2023, Primăria Sadu a lansat în mediul online campania de conștientizare Casa Noastră – Experiența Ta, care promovează practicarea responsabilă a sporturilor extreme în zonă, punând accent pe protejarea ecosistemului, pentru ca următoarele generații să se poată bucura în continuare de frumusețea naturii”, transmite primăria.

Conform propunerii de regulament, nimeni nu mai poate intra pe teritoriul comunei, pe traseele speciale, cu motociclete , ATV-uri și mașinioff-road ori sănii cu motor dacă nu se înscriu în ”Registrul îndrumătorilor de turism de aventură”, deschis de Asociația ProAdventure Transilvania.

Mai multe detalii pe Turnul Sfatului

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Excelent. Păcat ca nu se respecta.