G4Media.ro

Disputa politică pe culorile tramvaielor din Timișoara: USR le vrea galbene, liberalii,…

Sursa foto: Facebook / Dominic Fritz

Disputa politică pe culorile tramvaielor din Timișoara: USR le vrea galbene, liberalii, violet / ”Ce s-ar întâmpla daca fiecare administrație ce se perindă, temporar, pe la conducerea Timișoarei ar schimba culorile?”

Confirmarea venită miercuri pentru colorarea în galben și nu în violet a ultimului lot de 17 garnituri comandate de Primăria Timișoara de la Bozankaya, a împărțit orașul în două. Unii doresc menținerea vechilor culori, alții par să prefere galbenul, relatează DeBanat.

În timp ce partea liberală cer menținerea culorilor deja devenite tradiționale pe mijloacele de transport, alb-violet, cei de la USR sunt ferm hotărâți să își ducă la final planul de schimbare a culorilor de pe tramvaie, în galben-negru. Noile autobuze electrice au sosit deja galbene la Timișoara, inițial se spunea că așa a fost făcut contractul de către minister.

Acum, liberalii spun că cererile lor sunt ignorate, deși au cerut adoptarea unei hotărâri de consiliu local pentru menținerea culorilor, dar a fost ignorată.

”Ce s-ar întâmpla daca fiecare administrație ce se perindă, temporar, pe la conducerea Timișoarei ar schimba culorile transportului în comun?  Respectul pentru culorile alb-violet, care, în timp, au intrat în mentalul colectiv că fiind asociate cu Timișoara reprezintă pentru administrația actuală exact … nimic.  În ultimii 20 de ani, nici un primar, consiliu local, sau decident nu a schimbat această regulă…”, a anunțat Dan Diaconu, fostul viceprimar al orașului.

De cealaltă parte, viceprimarul Ruben Lațcău spune că nu există nicio obligație în contractul de finanțare legată de culori, dar și că cine spune că acestea nu se pot schimba vrea să dezinformeze.

”La stabilirea culorilor pentru tramvaiele Bozankaya culoarea nu este introdusă în caietele de sarcini, nicăieri culoarea nu este introdusă în contract de finanțare, nicăieri caietele de sarcini prevăd în mod expres că culoarea vehiculului va fi stabilit de către beneficiar, adică de către primărie, printr-o adresă pe care beneficiarul o va comunica către furnizorul de tramvaie”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Culoarea violet la tramvaie este exact ca pensiile speciale. A aparut deodata, simbolizind legatura dintre autoritati si mafie. La fel ca pensiile speciale.
    In afara de asta, violet este culoarea preferata de psihopati.
    Nu este adevarat ca timisorenii prefera violet pe tramvaie sau pe orice altceva. Dimpotriva! Timisorenii prefera tramvaiele galbene.
    Atit violetul cit si pensiile speciale trebuie sa dispara.

    • alb-violet sunt culorile echipelor Poli Timisoara (din 1921) si SCM Timișoara (rugby, baschet handbal(. Multi psihopati prin timisoara. Bine ca stii ce culori prefera timisoara, cand tu abia o gasesti pe harta. daca mai postezi mult tu si ochiiperusi ramane sub 5% usr. lumea nu vrea sa intre in haita cu lepre. sunt suficiente astea 70%.

    • Absolut corect @radub. De unde sa știe cei doi ce reprezinta culoarea violet pt timișoreni. Ei știu doar sa latre lozinci.

  2. La fel fac si in Brasov, faulteaza administratia USR la orice ocazie, cat de mica, doar asta stiu. PNL < 5%

  3. s-au activat postacii. Satacii astoa de la usr, au terminat toate problemele, raman vopselele. A mai vopsit unul banci si borduri tricolore si a castigat Boc. Cand va va veni mintea……….