G4Media.ro

București: Un bărbat care ar fi furat din mai multe magazine și…

Sursa foto: captură video

București: Un bărbat care ar fi furat din mai multe magazine și restaurante câte un portofel, telefon sau tabletă a fost reținut de polițiști

Un bărbat care ar fi furat din mai multe magazine și restaurante din București câte un portofel, telefon sau tabletă a fost reținut de polițiști. Acesta se afla sub control judiciar, fiind cercetat tot pentru furt, potrivit surselor G4Media.ro.

Comunicatul Poliției:

La data de 2 mai 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 1 Poliție au reținut un bărbat, față de care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea mai multor infracțiuni de furt.

În fapt, la data de 9 martie 2023, Secția 1 Poliție a fost sesizată, prin sistem 112, de către reprezentantul unui restaurant, din Sectorul 1, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 17.30, din incinta locației ar fi fost sustrasă o tabletă.

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta ar fi fost comisă de către un bărbat, aflat sub măsura controlului judiciar.

De asemenea, în urma extinderii cercetărilor s-a stabilit că acesta ar fi săvârșit și alte fapte similare, în sarcina acestuia stabilindu-se următoarea activitate infracțională:

-la data de 12 februarie 2023, în jurul orei 21.00, bărbatul ar fi pătruns în incinta unui magazin, din Sectorul 1, apoi ar fi sustras un telefon mobil aflat lângă casa de marcat, prejudiciul fiind de aproximativ 800 de lei.

-în ultima zi din luna martie 2023, în jurul orei 18.20, bănuitul ar fi sustras un portofel, ce conținea documente personale, precum și sume în lei și valută, din buzunarul unei geci, lăsată pe un suport de haine, în incinta unui magazin din același sector.

– la data de 09 aprilie 2023, în jurul orelor 19.30, bărbatul ar fi pătruns în interiorul unui local, din Sectorul 1, apoi, profitând de neatenția angajaților, ar fi sustras un telefon mobil lăsat pe o masă din restaurant.

Marți, 2 mai 2023, a fost pus în aplicare mandatul de aducere emis pe numele bănuitului, acesta fiind depistat și condus la audieri. În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către Secția 1 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt în formă continuată (patru acte materiale).

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Stire de interes, avem hoti de maruntisuri ….