G4Media.ro

Procurorul general al României: Incidentul care l-a vizat pe procurorul general al…

Sursa foto: Pixabay / BLACK17BG

Procurorul general al României: Incidentul care l-a vizat pe procurorul general al Bulgariei constituie un atac la adresa democrației, o încercare de subminare a statului de drept / Este necesară o intervenție fermă a organelor judiciare pentru anihilarea acțiunilor criminalității organizate

Procurorul general al României, Alex Florin Florența, afirmă că incidentul care l-a vizat pe procurorul general al Bulgariei constituie un atac la adresa democrației, o încercare de subminare a statului de drept și subliniază că este necesară o intervenție fermă a organelor judiciare pentru anihilarea acțiunilor criminalității organizate.

„Procurorul general al PÎCCJ, domnul Alex Florin Florența, dorește să exprime poziția de susținere și de solidaritate a Ministerului Public din România față de procurorul general al Bulgariei, domnul Ivan Gheșev, precum și față de familia acestuia. Procurorul general condamnă atacul care l-a vizat pe domnul Ivan Gheșev și își exprimă convingerea că justiția din Bulgaria va depune toate eforturile pentru identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate”, se arată într-un comunicat de marți al Ministerului Public.

Totodată, procurorul general al PÎCCJ reiterează necesitatea ca lupta împotriva corupției și criminalității organizate să reprezinte un deziderat permanent pentru autoritățile de aplicare a legii, fiind necesare eforturi sporite pentru combaterea acestor fenomene infracționale.

„Incidentul care l-a vizat pe procurorul general al Bulgariei constituie un atac la adresa democrației, o încercare de subminare a statului de drept, a fundamentelor care stau la baza societății moderne. În contextul proliferării grupărilor infracționale, în special sub aspect transfrontalier, este necesară o intervenție fermă a organelor judiciare pentru anihilarea acțiunilor criminalității organizate, aceasta reprezentând o amenințare majoră pentru cetățenii europeni”, subliniază sursa citată.

Reamintim că luni, 1 mai, la prânz, a avut loc un accident cu coloana de mașini a procurorului-șef al Bulgariei la o curbă bruscă de pe drumul Sofia – Samokov. O explozie puternică a fost auzită în ploaia torențială, transmite postul public de radio din Bulgaria

Cortegiul de mașini se deplasa spre Turcia. Procurorul-șef Ivan Geshev a decis să viziteze un eveniment al procurorilor juniori pe drum, când o bombă a fost aruncată în aer, a relatat BNT.

Potrivit bnews.bg, Geshev și familia sa călătoreau într-un SUV puternic blindat, sub paza ANS, când dispozitivul exploziv plasat în prealabil pe marginea drumului a explodat.

Cu doar câteva săptămâni în urmă, Parchetul a descoperit un complot de ucidere a lui Geshev, pus la cale de bancherul fugar Tsvetan Vassilev, de oligarhi și de gangsterul Curro, căutat de Interpol.

Publicitate electorală

Geshev nu a dat încă o declarație. Cu doar două zile în urmă, de la Kiev, Geshev a promis că îl va aresta pe președintele rus Putin și îl va preda la Haga pentru a fi judecat

Agenția EFE scrie că procurorul şef al Bulgariei Ivan Gheşev a scăpat nevătămat luni după explozia unui dispozitiv la trecerea maşinii sale oficiale. Parchetul Bulgariei a afirmat că investighează explozia drept act terorist, deşi Ministerul de Interne a vorbit doar de un „incident”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. incidentul???? ba, ej neb.bun???? a fost un atentat cu bomba din care ca prin minune au scapat toti si asta vorbeste despre un incident???? adica, asa, ca si cum i s-a rupt unuia siretul?