G4Media.ro

VIDEO Patronul magazinelor de mobilă Bismobil Kitchen, acuzat că a înșelat sute…

Foto: ZDG

VIDEO Patronul magazinelor de mobilă Bismobil Kitchen, acuzat că a înșelat sute de clienți din România, a evadat de sub supravegherea poliției din Republica Moldova în fața unui tribunal

Mihail Șaran, fondatorul companiei „Bismobil Kitchen”, acuzat că a înșelat sute de clienți din România, a evadat vineri din custodia oamenilor legii din Republica Moldova, transmite Ziarul de Gardă. Imagini făcute publice de poliția din Moldova arată cum acesta își scoate brățara prin intermediul căreia era monitorizat.

„Acesta și-a scos brățara GPS și a fugit într-o direcție necunoscută, folosind mașina avocatului său. La moment oamenii legii întreprind acțiuni pentru localizarea lui”, se arată în comunicatul Inspectoratului General al Poliției (IGP).


Vineri, 7 aprilie, Mihail Șaran, directorul și fondatorul companiei „Bismobil Kitchen”, cercetat într-un dosar de escrocherie, care se afla în arest la domiciliu, a evadat în timp ce magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, examinau demersul procurorilor de înlocuire a arestului la domiciliu cu arest preventiv pentru 30 de zile, a anunțat Procuratura Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale din Moldova, potrivit Ziarul de Gardă.

Urmare a solicitării procurorilor, conform PCCOCS, fondatorul „Bismobil Kitchen” urma să revină în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce anterior Curtea de Apel Chișinău a admis recursul avocaților și l-a plasat în arest la domiciliu. Acesta, însă, nu s-a prezentat la pronunțarea încheierii judecătorești emisă de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

„În schimb, după ședința de examinare a demersului procurorului, până la pronunțarea încheierii, învinuitul s-a deplasat în parcul „Dendrariu.” Acolo, acesta a forțat și a înlăturat de pe corp brățara electronică în baza căreia era monitorizat de oamenii legii, a aruncat haina în care era îmbrăcat, pentru ca să nu fie recunoscut și a evadat. La moment, acesta este căutat de Poliția R. Moldova pentru a fi reținut.

Învinuitul a fost reținut la 19 ianuarie 2023, la aeroportul din Chișinău, chiar în momentul în care urma să părăsească Moldova, cu un bilet cu o singură direcție – Moscova, Rusia”, anunță PCCOCS.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. alt basarabean „onest” adoptat de Romania. Nasol.

    • ca multi altii.
      e o greseala in stire, nu are cum sa fi fost prins in ianuarie 2023 cu un bilet spre moscova din simplul motiv ca din moldova nu se efectueaza curse aeriene spre moscova.

    • @matei – Ba da, cu escala. Prin Erevan.

  2. unii fug in italia altii la moscova, in Londra, grecia, serbia. Cam pe unde se poate.