G4Media.ro

Două aeronave Wizz Air s-au ciocnit pe aeroportul din Suceava. Una dintre…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Două aeronave Wizz Air s-au ciocnit pe aeroportul din Suceava. Una dintre acestea trebuia să decoleze spre Dortmund. Pasagerii au fost debarcați

Update Ora 16.35: Compania Wizz Air anunță că va pune la dispoziția pasagerilor zborului către Dortmund o aeronavă care îi va transporta la destinație în cursul zilei de marți.

„Wizz Air confirmă că zborul său W6 4692 de la Suceava la Dortmund, din data de 14 martie 2023, în timp ce rula la ieșirea din poziția de parcare, a intrat în coliziune cu stabilizatorul orizontal drept al unei alte aeronave WIZZ, care era parcată pe o poziție adiacentă, fără pasageri la bord. Toți pasagerii zborului Suceava-Dortmund sunt nevătămați și au fost debarcați în siguranță. Wizz Air pune la dispoziție o aeronavă de înlocuire pentru zborul afectat și va transporta pasagerii la destinație în cursul zilei de astăzi. Wizz Air își cere scuze pasagerilor afectați și îi asigură pe toți clienții că siguranța și securitatea pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor sale rămân prioritatea principală a companiei aeriene”, anunță Wizz Air într-un comunicat de presă.

Update Ora 13.13: Directorul aeroportului din Suceava a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că incidentul nu este grav, dar aeronavele vor rămâne la sol și vor fi urmate procedurile.

O aeronavă era staționată, iar cealaltă era în ușoară mișcare, urmând să decoleze cu 170 de pasageri spre Dortmund.

Avionul aflat în mișcare a lovit cealaltă aeronavă cu aripa. Pasagerii au fost debarcați și au fost aduși în siguranță în incinta aeroportului.

Știrea inițială: Două aeronave ale companiei Wizz Air care se aflau pe platforma aeroportului „Ștefan cel Mare” din Suceava s-au ciocnit ușor, marți după-amiază, aripa unui avion lovind partea de spate a celuilalt, scrie Monitorul de Suceava.

Potrivit unor martori oculari, în timpul manevrării la sol, aeronava care urma să efectueze zborul Suceava-Dortmund a lovit cu aripa stabilizatorul orizontal al unei alte aeronave Wizz Air aflată pe platforma aeroportului sucevean, relatează newsbucovina.ro.

În urma impactului zborurile au fost anulate, iar pasagerii au fost debarcați din avioane, scrie presa din Suceava.

Vom reveni

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează