G4Media.ro

Ministrul Mediului anunță un concurs internaţional de soluţii pentru amenajarea plajelor lărgite…

sursa foto: Info Sud-Est/ Cristian Andrei Leonte

Ministrul Mediului anunță un concurs internaţional de soluţii pentru amenajarea plajelor lărgite de pe litoralul românesc

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a declarat luni în emisiune la Prima News că a propus un concurs internaţional de soluţii pentru amenjarea plajelor lărgite de pe litoral şi că va fi anunţată în luna aprilie o licitaţie internaţională, astfel că se aşteaptă să vină fime care ne pot desena şi nouă o plajă vandabilă din punct de vedere turistic, relatează news.ro

”Argumentul pentru acele lucrări este prevenirea eroziunii costiere, nu este o lucrare neapărat pentru turism ci a fost proiectată a ţine piept eroziunii pentru următorii 30 de ani. În această perioadă, plaja se va subţia încet încet şi probabil peste 40 sau 50 de ani va fi nevoie de o nouă lucrare”, a spus ministrul Mediului.

El a arătat că acel nisip din plajele lărgite respectă ”condiţiile de recepţie tehnică şi de calitate a lucrării pe contractul respectiv de finanţare”.

”Ce putem face noi acum este să gândim o amenajare a acestor plaje, pentru următorii 30 sau 40 de ani, un PUZ care să însemne amenajarea acestor plaje din punct de vedere al infrastructurii. Este nevoie de o concepţie integrată din partea autorităţii locale în primul rând. (..) Noi punem la dispoziiţie suprafaţa, ei să spună: aici e zona pentru familişti, aici e zona pentru concerte”, a mai arătat ministrul.

Tanczos Barn a spus că ”este o zonă care poate fi transformată într-o perlă turistică dacă ştim să facem o amenajare” şi a precizat că le-a propus autorităţilor ”un concurs internaţional de soluţii, lucru care se va anunţa la licitaţie în luna aprilie”.

”Va fi  o licitaţie internaţională, mă aştept să vină fime, companii care au făcut plaje în altă parte şi care ne pot desena şi nouă o plajă vandabilă din punct de vedere turistic”, a arătat Barna, relatează news.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Nu se poate asa ceva? Din nou apelam la straini? Cum adica, romanii nostri, care fac turism de inalta calitate pe litoralul romanesc de pe vremea dacilor si romanilor, nu stiu ce sa faca acum cu aceste plaje largite? Pai foarte simplu: chioscuri cu porumb fiert sau copt, chioscuri cu inghetata inghetata si dezghetata de cateva ori, chioscuri cu o gama larga de seminte de rontait, etc. etc. Deasemenea se pot amenaja parcari pe plaja. In acest caz meltenii cu „bolizi de lux” pot sa parcheze langa sezlong, sa asculte manelele lor preferate si daca este la peste 50 de m de mare sa poata sa mearga cu masina pana la malul marii. Haideti mai, ce este asa de complicat…?