G4Media.ro

Guvernul suplimentează cu 750.000 de lei bugetul pentru paramedicii ucraineni care participă…

Sursa: ISU

Guvernul suplimentează cu 750.000 de lei bugetul pentru paramedicii ucraineni care participă la cursuri de pregătire pentru acordarea primului ajutor, în Mureș și Bihor

Guvernul a aprobat, miercuri, suplimentarea cu suma de 750.000 lei a bugetului Ministerului Afacerilor Interne pentru finanţarea cheltuielilor de cazare şi pentru masa acordată paramedicilor ucraineni care participă la cursurile de pregătire pentru acordarea primului ajutor calificat în centrele de formare din judeţele Mureş şi Bihor, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Executivului, hotărârea prevede alocarea, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, a unei sume pentru suplimentarea bugetului MAI în scopul instruirii personalului de specialitate din Ucraina pe linia acordării primului ajutor calificat.

Banii reprezintă finanţarea parţială a unui proiect dezvoltat în cadrul Fondului Fiduciar pentru Răspuns Pandemic (FFRP B/10) pentru a consolida rezilienţa sistemului de sănătate din Ucraina.

Sumele rămase neutilizate se restituie la Fondul de rezervă bugetară a Guvernului, până la sfârşitul anului în curs.

„România şi-a asumat instruirea personalului de specialitate din Ucraina pentru acordarea primului ajutor calificat printr-un Acord de execuţie managerială pe care Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, şi NATO l-au semnat la 24 octombrie 2022. Obiectivul acestui Acord este implementarea proiectului FFRP B/10 privind pregătirea paramedicilor ucraineni, cu o finanţare de aproximativ 442.701,34 euro. Proiectul vizează pregătirea paramedicală a 197 de angajaţi ai Ministerului de Interne din Ucraina în cadrul unor cursuri organizate la Centrele de Pregătire a Paramedicilor din Oradea şi Târgu Mureş”, precizează sursa citată.

Potrivit OUG nr. 168/2022 (art. XXXIII) cheltuielile reprezentând cazarea, masa, transportul, diurna acestora se suportă de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, mai arată Executivul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...