G4Media.ro

Două clădiri cu risc seismic aflate în incinta spitalelor gălăţene, propuse pentru…

Sursa foto: Inquam Photos / Alberto Grosescu

Două clădiri cu risc seismic aflate în incinta spitalelor gălăţene, propuse pentru demolare

În ședința ordinară de marți, 28 februarie, Consiliul Județean Galați își propune să demareze lucrări ce vizează eliberarea incintelor unor unități sanitare aflate în subordinea instituției de o serie de clădiri vechi, cu risc seismic, notează jurnaliștii Viața Liberă. În acest sens, pe ordinea de zi figurează două proiecte de hotărâre legate de aprobarea indicatorilor tehnico-economici luați în calcul pentru aceste intervenții.

Este vorba despre desființarea Pavilionului de Dermatovenerologie (corp C21) de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Cuvioasa Parascheva”, o construcție ajunsă într-un stadiu avansat de degradare, cu o vechime de circa o sută de ani. Concluziile expertizei tehnice asupra clădirii arată că structura de rezistență este deficitară la acțiunea cutremurelor specifice zonei, încadrându-se în clasa de risc seismic II.

În mod similar, la Spitalul de Pneumoftiziologie a fost identificată centrala de abur, o construcție într-un stadiu avansat de degradare, cu o vechime de 70 de ani.

Articolul complet pe Viața Liberă

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...