G4Media.ro

Patru centre de îngrijire a persoanelor vârstnice din Giurgiu, închise temporar de…

Sursa foto: Pixabay

Patru centre de îngrijire a persoanelor vârstnice din Giurgiu, închise temporar de OPC: Mizerie, mâncare expirată, gândaci…

Comisarii pentru Protecţia Consumatorilor au luat măsura opririi temporare a prestărilor de servicii până la remedierea deficienţelor constatate pentru patru unităţi economice din judeţul Giurgiu care oferă servicii de îngrijire a persoanelor vârstnice, în urma unor abateri constatate, anunță Agerpres.

„În ultima săptămână de zile, echipe reunite ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Bucureşti-Ilfov şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Giurgiu, coordonate de vicepreşedintele ANPC, Sebastian Hotca, au desfăşurat o serie de acţiuni de verificare la căminele de îngrijire a persoanelor vârstnice din judeţul Giurgiu, ca parte a unei tematici naţionale de control. Astfel, au fost verificaţi patru operatori economici care desfăşoară activităţi de îngrijire a persoanelor vârstnice la Mihăileşti, Mironeşti şi la Dărăşti Vlaşca unde au constatat mai multe abateri”, se arată într-un comunicat de presă, emis joi, de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Giurgiu.

Neasigurarea personalului medical, a dotărilor pentru recuperarea fizică, psihică şi mentală, folosirea în blocurile alimentare a unor materii prime, semipreparate cu data limită de consum depăşită, prezenţa gândacilor în blocul alimentar şi în echipamentele frigorifice, utilizarea unor echipamente frigorifice de depozitare cu un grad de uzură avansat, cu rafturile deformate, chederele rupte, depreciate, nerespectarea prevederilor contractuale cu privire la asigurarea cazării în spaţii curate, respectiv camere neigienizate, cu praf, camere nedotate cu boilere la baie, folosirea unor lenjerii rupte, pereţii jupuiţi şi murdari, parchet depreciat, calorifere cu zone ruginite, praf, pânze de păianjen, zugrăveală exfoliată şi mobilier instabil şi vechi au fost principalele nereguli constatate.

Pentru acestea au fost aplicate 13 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 97.000 de lei, un avertisment, a fost luată măsura opririi definitive de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a peste o sută de kilograme de produse alimentare cu deficienţe şi oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor constatate, pentru cele patru unităţi verificate.

În urma acestor controale, DGASPC Giurgiu a luat măsura relocării a 33 de persoane vârstnice de la Centrul de Îngrijire de la Mironeşti în alte centre şi a demarat lucrări de reabilitare a deficienţelor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Na, ca au inteput sa se miste lucrurile si in directia asta. Daca nu scormonea Centrul de Investigatii Media oare se sesizau? Da’ in voluntari la duduia lu’ pandelica, firea, cand or sa ajunga? Ca acolo e cancerul cel mare.

  2. 😡😡

  3. Acum e buni gândacii sau nu?Hotarati-va…

  4. Din deficientele constatate, cele 4 centre au ratat absolut tot ce trebuiau sa faca pentru acei batrani. De ce doar amenda si remediere? Ce sa remedieze? Inchise firmele si judecata.