G4Media.ro

Un bărbat din Gorj a căzut cu bicicleta de la o înălțime…

Sursa Foto: Dispeceratul Național Salvamont / Facebook

Un bărbat din Gorj a căzut cu bicicleta de la o înălțime de peste 8 metri, în albia unui râu /  A fost salvat de salvamontiști

Un bărbat care a căzut marți, în zona Cheilor Sohodolului, judeţul Gorj, de la peste 8 metri înălţime, în albia unui râu, a fost salvat de salvamontiști, anunță News.ro.

”Salvamontiştii gorjeni au ajuns în zona Cheilor Sohodolului şi, în cadrul căutărilor efectuate, au reuşit să observe o parte din bicicleta celui dispărut băgată de apă sub digul de beton al râului. La o cercetare mai atentă, au reuşit să descopere şi victima, căzută de la o înălţime de peste 8 metri şi blocată într-un spaţiu foarte îngust dintre dig şi peretele muntelui”, a transmis Salvamont România.

Sursa citată a precizat că, afectată de căderea de la mare înălţime şi de expunerea la frig, victima prezenţa o stare de inconştientă, dar prezenţa semne vitale.

”Salvamontişii au acordat primul ajutor medical şi au stabilizat victima la faţa locului apoi au început manevrele de imobilizare în vederea extragerii din fisură.

În cadrul operaţiunii au fost folosite două tipuri de tărgi în funcţie de configuraţia terenului, reuşind să ridice victima pe cei cca 8 metri diferenţa de nivel şi să o predea ambulanţei SAJ”, aun mai precizat salvamontiştii.

La faţa locului au intervenit salvamontiştii aflaţi în tură operativă în bazele Salvamont din Târgu Jiu şi Runcu, iar la acţiunea de căutare au participat şi poliţişti, poliţişti locali, rude şi consăteni ai victimei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...