G4Media.ro

Bahmut nu va fi capturat „prea curând”, admite șeful Wagner: „Există o…

Sursa foto: Anatolii Stepanov / AFP

Bahmut nu va fi capturat „prea curând”, admite șeful Wagner: „Există o rezistență puternică, mașina de tocat carne funcționează” / „Nu există premise pentru o încercuire în regiunile nordice” ale orașului

Șeful companiei militare private Wagner din Rusia a avertizat marți că capturarea orașului Bakhmut din estul Ucrainei este departe de a fi iminentă, relatează CNN.

„Bakhmut nu va fi cucerit mâine, deoarece există o rezistență puternică, mașina de tocat carne funcționează”, a declarat Evgheni Prigojin într-o declarație distribuită pe un canal Telegram Wagner. „Pentru ca mașina de tocat carne să funcționeze corect, este imposibil să înceapă brusc festivitățile. Nu vor fi festivități în curând”.

În ciuda lunilor de lupte intense, forțele Wagner și cele ale armatei ruse nu au reușit să captureze Bahmut, deși se îndreaptă încet spre încercuirea orașului.

Și totuși, Prigojin a avertizat că acest lucru nu este deloc iminent. El răspundea la o întrebare despre faptul că forțele Wagner au capturat o mică porțiune din nordul Bahmut.

„Nu înțeleg de unde vin aceste prostii”, a spus el. „În toate direcțiile, inamicul devine mai activ, trăgând tot mai multe rezerve noi. Zilnic, între 300 și 500 de luptători noi se apropie de Bahmut din toate direcțiile. Tirul de artilerie se intensifică cu fiecare zi”.

„Până în prezent, lupte grele au loc în nord. Nu există premise pentru încercuirea inamicului în regiunile nordice. Atacul se desfășoară casă cu casă, metru pătrat cu metru pătrat. Asistăm la un angajament militar în toată regula. Pur și simplu nu este clar de unde vin toate aceste povești despre o oarecare încercuire și altceva.”

Duminică, Wagner a susținut că a capturat o mică așezare la nord de Bahmut, Krasna Hora. Oficialii ucraineni au contestat această afirmație. Anunțând captura revendicată, Prigojin a declarat că „pe o rază de 50 km, mai mult sau mai puțin, există doar luptător Wagner care vor cuceri Bahmut”.

Această declarație a atras atenția lui Serghei Markov, un blogger militar pro-Kremlin.

„Rapoartele oficiale subliniază în permanență că Artemovsk [numele din epoca sovietică al orașului Bahmut] este cucerit de «grupuri de asalt de voluntari» cu sprijinul de luptă al unităților de rachete și aviație ale armatei ruse”, a scris Markov. „Acest lucru indică faptul că, deși cearta publică dintre micul, dar de succes Wagner și nu încă atât de marele, dar foarte marele Minister al Apărării s-a încheiat la ordinul autorităților, contradicțiile rămân”.

Un anumit grad de luptă pentru putere, a spus Markov, este normal.

„Este o luptă pentru resurse, cum ar fi puteri, sarcini, bani, personal și glorie pentru victorii. Până la un anumit punct, aceasta este o competiție destul de sănătoasă. Dar numai până la un anumit punct”, a spus el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Daca am ajuns sa l ascultam pe bucatar, sa l citam, situatia e crunta pt ucrainieni!!
    Propaganda lui Ze.lea nu mai functioneaza ,g4??

    • Da mah – situatia e crunta…pt rusi:))

    • Tu ce vrei ma rusnacule ? Pe cine sa ascultam ca toti sunteti buni de spitalul 9 in Rusia.

    • Cand si Prigojin ii spune Ucrainei „mașina de tocat” , înseamnă că o fi ceva adevăr, rusnacule!
      Dacă nu vrei să ajungi acolo fă unicul lucru ce ar salva Rusia: ia-i capul lui Putin! 😏