G4Media.ro

Drapelele NATO, la jumătate de catarg în urma cutremurului din Turcia

sursa foto: NATO

Drapelele NATO, la jumătate de catarg în urma cutremurului din Turcia

Drapelele NATO au fost arborate la jumătate de catarg la sediul Alianţei de apărare din Bruxelles, în urma cutremurului mortal din Turcia, transmite CNN, citată de News.ro.

Într-o postare pe Twitter, alianţa cu 30 de membri – din care face parte şi Turcia – a prezentat contribuţiile sale la eforturile de ajutorare.

„Peste 1.400 de membri ai personalului de răspuns la situaţii de urgenţă din peste douăzeci de aliaţi şi parteneri NATO – inclusiv invitaţii Finlanda şi Suedia – sunt desfăşuraţi în Turcia, ajutând la răspunsul la cutremurele devastatoare care au lovit ţara”, se arată în postare.

Potrivit unui comunicat de presă al NATO, Alianţa şi partenerii săi oferă asistenţă Turciei prin intermediul experţilor seismici, echipelor de căutare şi salvare cu câini, cargoboturilor, inginerilor structurali, precum şi personalului medical şi a proviziilor medicale.

„În aceste momente teribile, suntem solidari cu aliatul nostru, Turcia, şi cu toţi cei afectaţi, iar aliaţii NATO sunt pregătiţi să ofere asistenţă suplimentară celor care au nevoie”, a declarat purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Pentru asta există expresia „drapel în bernă“, redacție de inculți ce sunteți!

  2. Traducerea în română a expresiei „flag at half-staff” este „drapel în bernă”.

  3. dorele !!! pune ma steagu ala la juma de catarg si mai baga un cinzeci !!

  4. ….si nu drapelele NATO, ci drapelele tarilor membre (ale) NATO. Drapelul NATO este doar cel albastru cu roza vanturilor.

    Rog insistent mai mult profesionalism editorial!