G4Media.ro

India a devenit cel mai mare cumpărător de petrol rusesc

Sursa foto: Unsplash / Zbynek Burival

India a devenit cel mai mare cumpărător de petrol rusesc

Asia a devenit cel mai mare cumpărător de petrol rusesc după ce Occidentul a impus sancțiuni împotriva Kremlinului. Aproximativ 70% din transporturile de petrol rusesc Ural – marca fanion a Rusiei, expediate în ianuarie au ajuns în India, scrie publicația ucraineană Glavcom.

Această țară a fost principalul cumpărător al acestui tip de petrol rusesc timp de mai multe luni, ocupând nișa lăsată de cumpărătorii europeni, a declarat directorul general al companiei petroliere ruse „Rosneft”, Igor Secin, citat de agenția Reuters.

Potrivit Ministerului de Finanțe al Rusiei, prețul mediu al petrolului rusesc Ural în ianuarie a fost de 49,48 dolari. pe baril, ceea ce reprezintă cu 42% mai puțin decât în ianuarie 2022.

„Dacă petrolul rusesc nu merge pe piața europeană, atunci nu există un preț de referință. Prețurile de referință se vor forma acolo unde merg efectiv volumele de petrol”, a spus Secin, care este supranumit „Țarul petrolului”.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia în urmă cu aproape un an, Occidentul a înăsprit treptat sancțiunile asupra petrolului rusesc. În decembrie, G7, Uniunea Europeană și Australia au impus o limită superioară a prețului țițeiului la nivelul de 60 de dolari pe baril pentru a limita capacitatea Moscovei de a-și finanța acțiunile militare din Ucraina și pentru a menține stabilitatea pe piața mondială a petrolului.

De asemenea, Uniunea Europeană a interzis achiziționarea de petrol rusesc livrat pe mare cu ajutorul petrolierelor.

În data de 4 februarie, Consiliul UE a aprobat oficial plafonarea prețului pentru produsele petroliere rusești.

Moscova se bazează pe veniturile din petrol și gaze – anul trecut aproximativ 11.600 de miliarde de ruble (165 de miliarde de dolari) – pentru a-și finanța cheltuielile bugetare și a fost nevoită să înceapă să vândă rezervele internaționale pentru a acoperi un deficit mărit de costul războiului din Ucraina.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

  1. Ar trebui un „zid” între lumea civilizată și țările primitive și ostile, gen Rusia, China, India, majoritatea țărilor arabe. Ca în timpul răzb.o.iu.lui rece.
    În 10-20 de ani, fără tehnologie din occident, s-ar întoarce în Evul mediu.

  2. Niste sanctiuni impotriva Indiei, ceva? Nu? Macar sa stopam miliardele de dolari care sunt trimise de Occident ca ajutor Indiei. Poate mutam si productia de acolo. Citeam pe undeva ca Apple planuieste ca pana in 2025 ca 50% din iphone-uri sa fie produse in India. Nu e mai bine sa fie produse in SUA sau UE?

    • Tu nu intelegi ca nu e fezabil sa produci in alta parte decat in Asia.
      Te duci in Schenzen si zici ca vrei sa faci un produs, orice produs iti trece prin cap.
      Ai acolo toate fabricile care iti pot produce orice, de la proiect la produs final in cantitatile pe care le vrei. Daca te duci in orice oras din Europa sau America nu vei gasi nimic de genul asta.
      Fabrica Foxconn are 200k de angajati. Un oras intreg produce pentru Apple.
      Toate fabricile de suruburi sunt in China, ce vrei tu sa produci in Europa/USA?

    • 🦀: Se poate produce si in UE/ SUA, in anumite locații, dar costurile sunt mult mai mari.

    • Bai asta flav chingiule aka flav zis scarbav mai sa nu te recunosc 😆 , sterge-te la bot ca esti plin de nutret ma rapanosule 😆 🤣 😂

  3. Contează și nu prea. Important e ca Rusia sa vândă la cel mai mic preț posibil. De la 120 la 45 e binisor pentru un price cap impus de 60. Urmează și mai jos acum la un price cap de 45.
    Nici China nici India nu-s culeși de pe strada, știu cum sa profite. Iar putin n-are de ales, ca e extrem de costisitor sa oprească extracția.

  4. Europa are prilejul să observe în ultimii ani cât de nesemnificativă începe să devină. Economic și politic. ”Lupta” inutilă și distructivă cu CO2 -ul și utopiile verzi vor accelera acest proces.
    Premierul Indiei a explicat anul trecut că el lucrează în beneficiul țării și nu pentru interesele altora. Și a spus-o atât de explicit și decent că nimeni n-a avut nimic de comentat. Nu există la acest moment un scop comun pentru că interesele sunt divergente. Nu India a forțat extinderea NATO deși se știa că asta va declanșa războiul și nu are de ce să sufere consecințele. Și ce să-i faci, acum are și cu ce să-și apere poziția. În aceeași situație sunt și Brazilia și de fapt toată America de Sud, Africa de Sud, Asia de Sud – Est. Nu ajută Rusia cu armament dar nici nu participă la politica de sancțiuni. Visul de aur al omenirii este pe cale să fie realizat. Lumea a devenit multipolară, cu avantajele și dezavantajele inerente.

  5. Si ce suparati erau mujicii pe plafonarea pretului de catre europeni. Si acum vand cu foamea in gat sub acel pret. Urmatorul pas,scaderea plafonului. Hai ca a reusit Putin,a distrus si mitul armatei rosii de care se temea toata Europa,si a „reusit” si sa scada preturile la hidrocarburi sub nivelul din 2021.
    Urmatorul tatuc,care are nevoie de lovele pentru noua generatie de oligarhi,va face promotii incredibile. Cu ceva control asupra armelor rusesti coroborat cu rugina care se ocupa de nuclearele folosite in santaj nu va fi prea rau.

  6. Sub pretexul neutralitatii India face niste miliarde frumoase, din care le da ceva si rusilor. Cred ca putin embargo tehnologic si comercial, ar ajuta India sa vada mai bine cine sunt prietenii.

  7. Era ieri o stire in care Rusia ca isi acopere deficitul comercial a vandut yuani si aur.
    Avand in vedere ca sunt top 3 mondial la resurse de aur vor vinde din ce in ce mai mult aur.
    Nu este rentabil sa plimb petrolul rusesc prin India si apoi sa il aduci in Europa, ca nu se plimba pe teava se plimba pe nave, dureaza mult si este mai scump.

  8. Sa il cumpere pe tot, la pret de nimic!

  9. Bah ruble, vezi ca bati campii. Hidrocarburile sua sunt de 4x mai scumpe decat cele rusesti. Dupa ce ca habar n.ai, mai si minti pr aici. Cauta articole ca e plin netu’

  10. indienii il iau ieftin de la putin si il vand mai departe scump, e de stiut. din afacerea asta putin e looserul :)))

    • Și ne poți spune la ce preț îl cumpără, cumpărătorul de la India? Cumpărătorul final unde se situează? La looserrrrr sau winer?

    • La câștigători!
      Cu cât cantitățile vor fi mai mari, cu atât prețurile vor fi tot mai mici.

    • De asta prețul motorinei o tot ia în sus. Nu știam de ce alimentez ” mai mult la un preț mai mic „. Am o benzinărie in apropiere și mă uit la prețul carburanților zilnic când merg la munca și spre surprinderea mea vad doar crescând prețul.

  11. Ideea e că rusZnia încasează mult mai puțin din cât încasa, iar piața nu duce lipsă de petrol.
    E foarte bine așa.