G4Media.ro

VIDEO Nicolae Ciucă, despre criza refugiaților ucraineni: Vom continua să-i ajutăm, dar…

Sursa foto: Inquam Photos / Silviu Filip

VIDEO Nicolae Ciucă, despre criza refugiaților ucraineni: Vom continua să-i ajutăm, dar acum ne concentrăm pe integrarea lor, pentru a trăi independent în țara noastră, iar copiii să fie integrați în școli

Premierul Nicolae Ciucă a participat, vineri, la prezentarea Raportului privind eforturile și realizările României în domeniul asistenței umanitare a refugiaților, al drepturilor copilului și al altor categorii vulnerabile pe anul 2022. Ciucă a vorbit și despre combaterea traficului de persoane în rândul refugiaților din Ucraina, despre copiii și persoanele cu dizabilități, amintind de numărul 119 pentru copiii neglijați și despre sistemul ”RO-Alert copil dispărut”.

Premierul a transmis că România va ajuta în continuare refugiații și țara aflată în război, dar este momentul ca eforturile autorităților să se concentreze pe integrarea acestora în țara noastră pentru a-și căpăta independența.

  • ”Am generat o strategie clară de răspuns la criza refugiaţilor: Intervenţia de urgenţă şi răspuns pe termen mediu şi lung pentru integrarea refugiaţilor. România a fost prima țară din UE care a adoptat un plan de incluziune pe termen mediu și lung și a propus un model în domeniul integrării refugiaților. Am învățat multe lecții, am văzut și testat limitele sistemului nostru de asistență și ale capacității logistice și de resurse umane și s-a văzut parteneriatul cu societatea civilă și mediul privat, pentru că împreună am fost complementari și am dat un răspuns coerent și eficient. Războiul nu s-a încheiat iar noi vom continua să dăm sprijinul nostru refugiaților și Ucrainei dar acum ne concentrăm pe integrarea refugiaților, pentru a trăi independent în țara noastră și copiii integrați în școli (…) Avem toleranță zero pentru traficul de persoane (…) Am reușit să construim noi punți între noi”, a transmis premierul Nicolae Ciucă vineri.

G4Media a arătat marți cum banii dați de Guvern pentru masa și cazarea ucrainenilor ar putea fi condiționați de înscrierea copiilor într-o formă de școlarizare și de căutarea unui job de către adulți. Propunerea se discută la nivelul Guvernului, dar nu vor fi afectate persoanele vulnerabile, declarau sursele G4Media.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Romanii care gazduiesc persoane din Ucraina primesc bani de la guvern si Uniunea Europeana.