G4Media.ro

Al Qaeda difuzează o înregistrare video despre care susține că îl prezintă…

Sursa foto: Captură video

Al Qaeda difuzează o înregistrare video despre care susține că îl prezintă pe liderul al-Zawahiri, care ar fi fost ucis într-un raid american în august 2022

Liderul Al Qaeda, Ayman al-Zawahiri, care a fost ucis într-un atac cu dronă al CIA în Afganistan în weekend, potrivit oficialilor americani, apare într-un afiș nedatat al FBI Most Wanted, transmite Reuters.

Al Qaeda a publicat o înregistrare de 35 de minute despre care grupul susține că a fost narată de liderul său Ayman al-Zawahiri, despre care se crede că a fost ucis într-un raid american în august 2022, a declarat vineri grupul de informații.

Înregistrarea nu a fost datată, iar transcrierea nu a indicat în mod clar un interval de timp în care ar fi putut fi realizată.

Zawahiri a fost ucis într-un atac american în Afganistan, cea mai mare lovitură dată grupării militante de la uciderea fondatorului său, Osama bin Laden, în 2011.

Zawahiri se ascundea de ani de zile, iar operațiunea de localizare și ucidere a acestuia a fost rezultatul unei munci „atente, răbdătoare și perseverente” a comunității de contraterorism și a serviciilor de informații, a declarat un înalt oficial al administrației americane.

Al Qaeda nu a desemnat un succesor. Dar Saif al-Adel, un fost ofițer al forțelor speciale egiptene misterios și discret, care este un membru de rang înalt al Al Qaeda, este considerat de experți drept principalul candidat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...