G4Media.ro

Un grup afiliat Al-Qaeda anunţă că a ucis patru paramilitari din gruparea…

Un grup afiliat Al-Qaeda anunţă că a ucis patru paramilitari din gruparea rusă de mercenari Wagner, într-o ambuscadă în centrul Mali

Grupul de Susţinere a Islamului şi Musulmanilor (GSIM) afiliat Al-Qaeda anunţă că a ucis patru paramilitari din gruparea rusă de mercenari Wagner într-o ambuscadă în centrul Mali, potrivit unui comunicat autentificat luni de organizaţia nonprofit americană SITE, specializată în monitorizarea grupurilor radicale, relatează AFP.

Informaţia a fost confirmată de doi aleşi locali şi o sursă din spital, în timp ce un înalt oficial al armatei din Mali a refuzat să o confirme sau să o infirme.

Sâmbătă, ”un grup de mercenari Wagner a plecat cu motociclete în regiunea Bandiagara, pornind din satul Djallo şi îndreptându-se spre munţi”, se arată în comunicat.

”Soldaţii lui Allah îi urmăreau (…) şi au putut să omoare patru dintre ei, iar restul au fugit”, continuă organul de propagandă al grupării jihadiste.

Într-un context de securitate foarte degradat, junta s-a îndepărtat de Franţa şi de partenerii săi, preferând să se bazeze pe Rusia în încercarea de a opri răspândirea jihadistă, care s-a extins într-o mare parte a ţării, precum şi în Burkina Faso şi Niger.

Mali a făcut apel masiv la aşa-numiţii ”instructorii” din Rusia pentru a-i sprijini armata, în timp ce Parisul şi Washingtonul denunţă prezenţa în ţară a ”mercenarilor” din grupul privat rus Wagner, pe care Bamako o neagă.

Rusia a recunoscut prezenţa grupării Wagner în Mali, în luna mai, din considerente ”comerciale”, fără a avea legătură cu Moscova.

”Patru ruşi au fost ucişi în weekend de jihadişti în apropiere de Bandiagara”, a declarat un ales local pentru AFP, sub protecţia anonimatului. O altă autoritate locală a confirmat informaţia.

De asemenea, o sursă a spitalului din regiune a confirmat ”moartea în luptă a patru ruşi”.

”Unul dintre ei a trecut prin spitalul din Mopti”, a adăugat el.

Armata din Mali a desfăşurat de la începutul anului numeroase operaţiuni militare pentru ”vânarea” grupărilor jihadiste din centrul ţării.

Mai multe surse locale au declarat că militarii erau însoţiţi de ”soldaţi albi”. GSIM, a cărui influenţă pe teren continuă să se extindă, include o multitudine de grupuri jihadiste şi operează în principal în Mali şi Burkina Faso.

sursa: News.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Orice Mujic Mantuit este Un Pas mai bun spre pace in Lume ! inteleg ca se vor deplasa la Kremlin !