G4Media.ro

Erdogan: Instanţele vor corecta orice eventuale greşeli legate de condamnarea lui Ekrem…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Erdogan: Instanţele vor corecta orice eventuale greşeli legate de condamnarea lui Ekrem Imamoglu / Primarul Istanbulului, rival al președintelui turc, a fost condamnat la doi ani e închisoare/ Sentința nu este definitivă

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a respins sâmbătă criticile conform cărora guvernul de la Ankara a influenţat o interdicţie dictată de justiţie împotriva unui rival politic la alegerile prezidenţiale şi parlamentare din 2023, transmite DPA, citată de Agerpres.

Curtea Supremă va face ”aranjamentele necesare” dacă există ”eventuale greşeli”, a spus Erdogan, după ce miercuri primarul Istanbulului Ekrem Imamoglu, rival al preşedintelui turc, a fost condamnat la doi ani, şapte luni şi 15 zile de închisoare pentru insultarea unor responsabili turci. De asemenea, în perioada menţionată Imamoglu are interdicţie de a participa la viaţa politică.

”Deocamdată nu există o interdicţie”, a spus Erdogan în faţa simpatizanţilor săi din oraşul Mardin (sud-est), referindu-se la faptul că sentinţa contra lui Imamoglu nu este definitivă.

El i-a cerut opoziţiei să îşi desemneze în orice caz candidaţi la alegerile de anul viitor.

Ekrem Imamoglu (Partidul Popular Republican) a fost dat în judecată în urma unui discurs din 2019 în care i-a calificat drept „idioţi” pe cei care au anulat alegerile locale din Istanbul. Pentru acuzaţia ce i-a fost adusă el putea primi până la patru ani de închisoare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Probabil îi vor da mai mult.

  2. In 2023 e sfarsitul tau Putin cel mic.

  3. Dictatorul se pretinde a fi drept si cinstit. Vine si astuia randul dar probabil cazatura va fi mai grea ca in cazul lui Putler.

  4. Ca la noi, dă-i înainte cu tupeu 😂😂😂😂😂😂😂
    „Justiția pentru oameni !” 😂😂😂😂😂😂😂

  5. Cand o sa incepe sa pice pe banda rulanta nu se mai opresc, Turcia, Rusia, Belarus, Ungaria…. sa nu speram la mai mult….

  6. Si ELECTORATUL turcesc sa „corecteze” conducerea Statului ! Afara cu pungasul erdogan Sa devina istorie uitata pentru turci ! Canalia a distrus Statul creiat de Ataturk – si A FURAT – EL SI FAMELIA – MAI RAU CA-N CODRII vLASIEI !(nu e o greseala litera „mica” !!)

  7. Care justiție, aia epurată de Erdogan după așa zisa tentativa de lovitura de stat?

  8. „Redactia” nu prea a fost pe la scoala. „Primarul Istambulului…” Parca la scoala se invata ca se scrie Instanbul, cu N.

    • @gigi – Asa e gigele, numai ca nu e Instanbul e Istanbul… intai inveti tu si pe urma corectezi pe ceilalti.
      @redactia – e totusi o greseala deplorabila, vad ca in text e scris corect, oare scrie altcineva titurile ca parca acolo se fac cele mai multe greseli?

    • „Stambul n. numele turcesc al Constantinopolii: la Stambul în turnul mare POP”

  9. Of, Kafka ! Merci !
    🤝🌼