G4Media.ro

Ludovic Orban, la Timişoara: Boicotarea produselor austriece de către români nu e…

sursa foto: Facebook/ Ludovic Orban

Ludovic Orban, la Timişoara: Boicotarea produselor austriece de către români nu e o soluţie la atitudinea Austriei în chestiunea Schengen

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, la Timişoara, că, deşi respectă libertatea fiecărui cetăţean român de a reacţiona aşa cum doreşte la decizia Austriei de a nu vota aderarea României la Schengen, consideră că boicotarea produselor şi a firmelor austriece din ţara noastră nu este o soluţiere.

Ludovic Orban a afirmat că nu trebuie confundată Austria cu cancelarul Karl Nehammer, care este preşedintele unui singur partid din această ţară, Partidul Popular, formaţiune care, după cum evoluează, susţine Orban, „va pierde alegerile, evident”.

„Orice cetăţean are dreptul să ia o decizie. Eu nu pot comenta o decizie personală (de boicotare – n.r.) pe care o ia un cetăţean român sau o firmă românească. Dacă vor să-şi deschidă un cont, o pot face la ce bancă vor, îşi pot alege orice partener comercial vor, dacă vor să alimenteze de la o benzinărie, o pot face de la care vor. Există o libertate economică, o libertate de alegere. Mai spun că sunt foarte multe firme româneşti cu acţionari austrieci în România, care au susţinut o decizie favorabilă României, inclusiv pentru că era interesul lor economic. Orice investitor în România are interesul evident ca România să devină membru în spaţiul Schengen, astfel încât să poată circula liber mărfurile, produsele, serviciile, inclusiv cetăţenii angajaţi”, a spus Ludovic Orban.

El a subliniat că, deşi respectă libertatea fiecărui cetăţean român de a reacţiona aşa cum doreşte, consideră că boicotul nu este o soluţie.

„Să nu uităm că noi avem în continuare nevoie şi de votul Olandei şi de cel al Austriei. Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face. Dacă vom fi puşi, de exemplu, în situaţia de a vota la desemnarea preşedintelui Comisiei Europene şi să votăm împotriva unui candidat francez sau german, mie nu mi-ar conveni ca cetăţenii români şi firmele româneşti din Franţa sau din Germania să fie persecutate şi să aibă de suferit de pe urma unei decizii pe care o ia Guvernul României.

Una este Austria şi poporul austriac şi alta este un partid politic şi un cancelar vremelnic care, într-adevăr, şi-a bătut joc de români, care dintr-un interes egoist, electoralist a afectat nu doar drepturile cetăţenilor români, ci a afectat inclusiv unitatea europeană şi pentru aceasta trebuie criticat şi trebuie să răspundem cel puţin la nivel politic cu aceleaşi măsuri. Pe de altă parte, cred că trebuie să facem această diferenţă şi trebuie să gândim lucrurile astfel încât, în final, să ne atingem obiectivele.

Eşecul aderării României la Schengen spun foarte clar că nu trebuie căutaţi vinovaţi în afară. Sigur că veto-ul Austriei şi al Olandei nu au niciun fel de temei în tratatele Uniunii Europene şi în legile scrise şi nescrise după care funcţionează UE. Evident, au fost nişte decizii de a se uza de dreptul de veto care sunt abuzive, care sunt dictate de alte raţiuni decât de cele care ţin de legislaţia europeană şi mai ales de modul în care s-a prezentat România la momentul aderării la Schengen”, a detaliat Orban, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că aderarea la Schengen nu este un ”cadou” făcut guvernanţilor, ci un drept al cetăţenilor români.

„Orice ţară care aderă la Uniunea Europeană, conform tratatelor, este obligată să adere la Schengen. Practic, Austria şi Olanda au împiedicat îndeplinirea unei obligaţii, conform tratatelor, pe care România o avea, aceea de a adera la spaţiul Schengen. Ratarea acestei aderări este vinovăţia aproape exclusivă a preşedintelui Klaus Iohannis şi a Guvernului, care au făcut greşeli grave, care nu se fac în politica externă şi mai ales în afacerile europene”, a încheiat Orban.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

49 comentarii

  1. Au intrat banii de la OMV și Erste.

    • Pentru neajunsurile si tampeniile romulanilor intotdeauna altii (in special turcii, ungurii, rusii, nemtii, austriecii, sarbii, bulgarii, olandezii etc.) etc., au fost, sunt si vor fi de vina: eterna si fascinanta doctrina nationala mioritica.

    • Precum Ion Cristoiu, ca analist, nici Orban ca politician experimentat nu arată cu ce trebuie înlocuit boicotul astfel încât românii să nu mai fie luați la mișto.

    • Eliminarea corupției din vămi și de peste tot! Eliminarea furtului, șpăgii, executarea silită a rău platnicilor.

    • @ Camelian Propinațiu – Adevarul e ca e marele maestru cristoiu, pfuaii de mine, un adevarat etalon. Drept de la comunistul ala asteptau romanii solutii. De Orban nu mai zic nimic ca nu mai intereseaza pe nimeni.

    • Altii sunt raspunzator TOTDEAUNA pt ce facem NOI prost. Deci sa perseveram pe linia asta si sa ne si dam de cinstiti, corecti, capabili, nemituiti, ne-hoti si f competenti. Poate-i pacalim pana la urma. Ca la alba-neagra!

    • Daca Latrina3, Ghita TV, Sosoaca si Simion zic sa boicotam, inseamna ca NU TREBUIE sa facem asta! E simplu.

    • Felicitari tuturor jurnalistilor de la televiziunile enumerate mai sus de colegul de forum, pentru solidaritate!

  2. Există Orban cel Mare (al Ungariei) și Orban cel Mic (al nostru – fost președinte PNL).

    • Ce e mare La miszeria aia szpurcata de Orban?
      E doar un sclav al rușilor, un Dragnea al hungurilor, un combinator imputzit

  3. Ba tocmai boicotarea de catre romani e o solutie. Nu e ok politicienii sa indemne la asta, dar romanii fac foarte bine ca boicoteaza.

  4. La erste, omv etc lucreaza zeci de mii de romani nicidecum a(i)ustrieci!

    • Asa e. Cel putin 34 de milioane de romani. Majoritatea la OMV.

    • pot lucra la o companie nationalizata cu actionariat majoritar de stat, nu raman ei fara job ca ne p—m pe austrieci si firmele lor!

    • Acele mii de angajati se pot muta la firmele unde le pleaca actualii clienti. Nimic nu se pierde, totul se transforma. Doar nu isi imagineaza cineva ca CEC ul poate prelua 100k clienti noi fara a face angajari. La fel si benzinariile,… . Cat despre firmele de prelucrare a lemnului – nu e nici o paguba daca se inchid. Desi sunt convins ca se vor gasi si aici amatori sa preia cota de piata a austriecilor.

  5. Mandolina ia un 50 de ceva si taci.

  6. Solutia era sa nu votam PNL ca ne-ati tradat… La fel si USR cand si-a luat jucariile si au fugit.

    • Desigur, înțeleg îndemnul de a vota PSD și UDMR (deci, nu AUR), dar pentru a evita o interpretarea greșită a istoriei recente, USR nu au fugit, ci au fost fugăriți de „partenerii” de guvernare (PNL, la care vă referiți, carevasăzică), pentru că „nu se putea vorbi cu membrii săi”

      Adică, nu puteau fi convinși să participe la „combinații” – a se vedea tentativa de corupere a ministrului transportului USR, supravegheată de procurori, spre elocvent exemplu.

    • @Constantine sa ne aducem aminte in ce context au plecat, picau in sondaje, pandemia era in trend crescator, la justitie baiatul de la tigari o ardea in scrisori fara sa faca nimic, diamantul era pe fb predase stafeta pedichiuristei, Nasui facea tamtam pe fb cu ce reduceri de posturi inexistente a facut el. Au venit s-au batut cu caramida in piept, au luat cele mai importarnte ministere si au livrat 0, asta dupa ce ne-am milogit de ei sa isi asume guvernare sa ne arate ce pot…. si au aratat…

    • Votati psd ca sunt ca boala de piele.

    • @ 0I0 – Si care sugerezi mataluta ca ar fi alternativa? Ca sunt si io curios, la o minima socoteala mi-a ramas pesede, ca nu cred ca vrei sa ne gandim la hauristi, nu?

  7. „boicotarea produselor şi a firmelor austriece din ţara noastră nu este o soluţie”

    Ba da, ba da, este!

    Dacă nu ar fi fost o soluție, Austria nu reacționa astfel.

    Au fost treziți factorii de influență austro-putiniști. Foarte probabil, cu ajutorul banilor, că doar nu s-au trezit degeaba… Ceea ce înseamnă că-i arde la portofel pe austrieci greșeala pe care au făcut-o.

    • Au boicotat ministerele lui Grindeanu, cand s-au dus sa mute conturile, banca a cerut banii pentru credite… si surpriza nu ii au… vai ce boicot am facut! 🤣🤣🤣
      Si mai era o banca care a anuntat ca au plecat 12 clienti… 🤣🤣🤣

  8. Nu le boicotăm…pur și siplu nu mai simțim să avem nevoie de ele cum nu avem nevoie de produse alterate…

  9. Boicoteaza sarantocii europei de li se rupe (economia) austriecilor. Da ce sa faci cand tot ce ai e mandria de a fi furat de ai tai romani?

    • Bine punctat,suntem pusi sa facem un fel de mineriada contra celor ce „ne fura tara”..eu una nu am uitat de mineriadele kgbistului iliescu ilici,cand erau incitati minerii si gospodinele sa strige in ajutorul lor „nu ne vindem tara!”.”afara,afara,cu strainii din tara”!!!” Acum,ilici
      e iohann si ce credeti ca facea cu 4 zile inainte de votul in JAI? Vizita Grecia cu nevasta,iar de cum va vota Austria,Hurezeanu stia din ictombrie,dar l-a avertizat pe prietenul cou al sau si al lui iohann MICHAEL SCHMIDT..Acum suntem noi pusi sa boicotam,ca sa le spalam obrazul nesimtitilor de la varful statului!!!

    • @Viv
      Bine zis!
      Om fi noi in Europa (geografic), dar nu renunțăm la identitatea națională! 😛

    • Din saracia mea, le-am dat si lor. Ei din bogatia lor, mi-au dat vot negativ pentru Schengen.

  10. Da care este soluția, măi Orbane? Să ne bazăm pe abilitățile voastre de politicieni? Vorbești de parcă acum ai apărut în politică cacum Venus din spuma mări. Cacum ești și tu.

    • Du-te si intreaba-l personal,pe pagina de facebook,aici vorbesti cu peretii!! A dat niste solutii ,dar presa nu este independenta,ba e pesedista,pedelista ,userista,asa ca,daca vrei sa afli ce vrea si ce face in parlament Ludovic Orban ,cauta-l pe pagina de facebook.

    • @Corrie
      Orice soluție mi-ar scrie el că o are, nu o aștept pe facebook. O aștept în viața reală. Noi îi votăm să vorbească în parlament, să facă interpelări, să întrebe. Să aflăm noi, poolimea cum ne numesc în intimitate. Așadar orice politician care se manifestă pe facebook pentru mine, nu există. Pentru că nu am facebook. Doar că vis a vis de Austria, Orban are niște rețineri. Prietenii știu de ce.

    • nu are aceasta postare pe facebook, deci nu avem la ce comenta pe facebook-ul lui pe aceasta tema! insa toti politicienii vechi cat si noi sunt spaguiti la greu de labarii austrieci si de aia isi si permit sa se p—e efectiv pe noi!

    • 🤣🤝👏🌼

  11. „Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face”
    Cum ei nu au cumparat de la mine si nu au contribuit in niciun fel la bunastarea mea, cum ar veni nu am avut interese la austrieci, nici eu nu cumpar de la ei. Simplu.
    „Ce mie mi-au facut, asta le fac si eu”, conform principiului reciprocitatii, iar cele rele trebuie neaparat si cu prioritate date inapoi.
    Bag seama ca tot mai multi au interese diverse, iar noi am ramas sa platim si sa stam pe la vami in timp ce tot felul de descurcareti negociaza sa o duca mult mai bine decat o duc acum, fiecare in parte stie ce interese are.
    B.oicotul este o solutie si voi face asta forever.

    • Eu o sa boicotez PSDNL ! Mie imi pare mai productiv, mai logic ! Faptul ca nu au stiut ce fel de vot va da Austria si Olanda si ca au cerut anterior acestui vot , un alt vot pentru decuplarea de Bulgaria ca la un barbut executat pe trotuar e descalificant pentru noi, orice interese (putiniste, electorale, maladive, etc) a reprezentat votul negativ ……. Declaratiile de dupa vot , la toate nivelurile, nesustinute de nimeni intr-o conferinta de presa adevarata, la nici un nivel, au fost si mai descalificante ! Practica, tehnica in JAI e sa nu ceri votul pana nu ai certitudinea ca-l primesti ! Nimeni nu face altfel decat Romania (Bulgaria nu a cerut) care a facut-o crezand ca o sa poata forta mana cuiva si ce sa vezi, ”ghinion” !!

    • La votul din 2024 voi b.o.i.cota si USRPNL pentru ca unii dintre ei au neveste angajate la OMV, respectiv actiuni la OMV. Voi face asta anuland toate voturile.

  12. Aplicatiile mele nu mai sunt disponibile in Austria incepand de azi.

  13. O sa vedeti voi atitudine … penelistilor si pesedistilor la urmatoarele alegeri datorita schengenului partidul Austriac va fi ales in Austria iara pe voi in Romania nu va mai alege nimini ca nu meritati. Trebuia sa fi intrat de mult in schengen daca asa sa negociat pe vremea cand sa dat contractul la Bechtel sa intram in nato si la Omw ce sa dat de fapt cam tot si pe nimic din ce se prezinta marii politicieni la emisiuni ca sa intram in Ueeeeee. Apropo ma deranjat aroganta ministrului din Austria . Cum se spune.. tonul … Omul alela e varza la comunicare probabil mai mult nu poate

  14. se pare ca boicotarea functioneaza, de vreme ce ne canta Șicā la țambalinā!!!!

  15. A gasit si asta o ocazie sa se reactiveze si sa manance si gura lui ceva de cand nu mai e mufat la banul public. Cat de josnic sa iasa pe sticla cu delcaratia asta fix la Timisoara in zilele cand se comemoreaza Revolutia! Isi bate joc de memoria victimelor Revolutiei, cei care au murit atunci au facut-o ca sa fim demni si independenti, nu ca sa avem niste libarci de politicieni care paraziteaza poporul si traiesc intr-un lux mai opulent decat cizmarul impuscat.

  16. Cred ca i-am băgat în ședința rău de tot din cauza ca si-au închis conturile vreo 10 oameni la băncile austriece sau ca nu mai alimentează vreo 50 de pers de la OMV dar e coada la Petrom… Suntem penibili. Mai degrabă am fi mai realiști și ne-am da seama ca NOI nu avem ce cauta lângă tarile civilizate ținând cont ca votam în continuare aceleași persoane corupte care jefuiesc tara de mai bine de 30 de ani. În vama corupția este la cote maxime.

    • Ba io bag numa de la Rompetrol.Si RCA-ul l-am cancelat si facut la frantuji, ca poate castiga cupa. Deci suntem 11

    • Si cu mine 12, dar eu mai vin cu cativa, nu vin singura la b.oicot, deci suntem mult mai multi. 🤣
      Inainte de vot, eram 2 pe forum care b.oicotam Austria. Daca ne-am adunat si numai de 6 ori mai multi, chiar i-am ba.gat in sedinta.
      Vezi ca eu am pierdut numarul in cate moduri pot sa-i b.oicotez, prin urmare sunt n×12 b.oicoturi.😆