G4Media.ro

Preşedintele Italiei, în vârstă de 81 de ani, testat pozitiv pentru COVID-19

Sursa foto: Wikipedia / Presidency of the Italian Republic

Preşedintele Italiei, în vârstă de 81 de ani, testat pozitiv pentru COVID-19

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, 81 de ani, a fost testat pozitiv pentru COVID-19, însă are puţine simptome, alături de o uşoară febră, a anunţat biroul său de presă sâmbătă, într-un comunicat, informează Reuters, citată de Agerpres.

Mattarella şi-a anulat acţiunile oficiale pe care le avea programate pentru următoarele zile, însă continuă să-şi onoreze alte îndatoriri în izolare, în apartamentul său din Palatul Quirinale de la Roma, precizează comunicatul.

Miercuri, Mattarella a participat la seara de deschidere a noii stagiuni la Opera Scala din Milano, alături de şefa guvernului italian Giorgia Meloni şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Stagiunea 2022-2023 s-a deschis miercuri cu o reprezentaţie a operei „Boris Godunov’ a compozitorului rus Modest Musorgski, în timp ce protestatari faţă de războiul din Ucraina au demonstrat în faţa clădirii.

Întrebată despre protestele stârnite de alegerea operei compozitorului rus, Meloni a declarat că politica şi cultura ar trebui separate, un punct de vedere exprimat de asemenea de Mattarella şi von der Leyen.

În Italia, funcţia de preşedinte al ţării este una în mare parte onorifică şi conferă atribuţii limitate. Cu toate acestea, preşedintelui îi revine responsabilitatea de a interveni pentru a rezolva crize instituţionale grave, deşi acesta este un caz excepţional.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Articol fara pic de relevanta!!! Nu l poti lega de nimik!!
    Tipic g4!!
    Gen, sa umplem pagina ca i sambata seara!!

    • Ceva relevanță aici: 1. În presa austriacă s-a scris că dna Ursula von der Leyen a manifestat la summitul din Albania „înțelegere” pentru cancelarul cu Schengenul. 2. Această insolită onorare a unei opere rusești, pe când niște copii ucraineni stau în întuneric și frig sub teroarea alarmelor, vine în contextul în care țări mai mari decât Austria găsesc „înțelegere” pentru foamea de securitate a Rusiei, iar umilirea României și Bulgariei ca să nu se dezvolte poate fi ca un aperitiv.

  2. Bagati repede 2 doze in el sa crape subit si asta! 🤣🤣🤣
    Nu este problema ca ramane steril 3 generatii!