G4Media.ro

Un „spion rus activ” de peste un deceniu, acuzat de încălcarea sancțiunilor…

Sursa foto: Unsplash/ Aleks Marinkovic

Un „spion rus activ” de peste un deceniu, acuzat de încălcarea sancțiunilor americane prin achiziționarea unei proprietăți de lux în California

Un fost legiuitor ucrainean despre care autoritățile americane spun că a acționat ca agent rus timp de peste un deceniu a fost acuzat în legătură cu achizițiile de proprietăți de lux în Los Angeles, relatează Sky News.

Acuzațiile împotriva lui Andrii Derkach, în vârstă de 55 de ani, din Dnipropetrovsk, Ucraina, au fost anunțate miercuri, în Brooklyn, de către procurorul american Breon Peace.

Derkach a fost caracterizat de guvernul american ca fiind un „agent rus activ” de peste un deceniu. Autoritățile spun că acesta s-a întâlnit de mai multe ori cu Rudy Giuliani, aliatul lui Trump, în timpul cursei din 2020 și a publicat înregistrări editate ale democratului Joe Biden, în încercarea de a-l discredita.

Procurorii mai spun că Derkach a încercat să finanțeze un stil de viață somptuos pentru el și familia sa prin achiziționarea a două apartamente în Beverly Hills, chiar dacă și-a ascuns de bănci interesele sale în aceste tranzacții.

Actul de acuzare include acuzații de conspirație pentru încălcarea Legii privind puterile economice de urgență internaționale, conspirație pentru fraudă bancară, conspirație pentru spălare de bani și spălare de bani.

„Comportamentul acestui agent al Kremlinului, care a fost sancționat pentru că a încercat să ne otrăvească democrația, a arătat că este pregătit, dispus și capabil să exploateze sistemul bancar pentru a-și promova obiectivele ilicite”, a declarat Peace într-un comunicat.

Michael J. Driscoll, șeful biroului FBI din New York, a precizat că Derkach a fost sancționat în septembrie 2020 de către Biroul de control al activelor străine al Departamentului Trezoreriei pentru că a încercat să influențeze alegerile din 2020 în numele serviciilor secrete rusești printr-o „campanie de influență sub acoperire”.

Derkach, un fugar a cărui locație este necunoscută, ar putea fi condamnat la până la 30 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat de conspirație pentru încălcarea sancțiunilor și de alte acuzații de conspirație și spălare de bani.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...