G4Media.ro

Ministerul Educației despre decizia CCR ce împiedică analiza tezei de doctorat a…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministerul Educației despre decizia CCR ce împiedică analiza tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode: CNATDCU sau Ministerul Educației nu au competența de a reevalua fondul științific al tezei de doctorat

“CNATDCU sau Ministerul Educației nu au competența de a reevalua fondul științific al tezei de doctorat elaborate”, arată Ministerul Educației într-un comunicat în care expune perspectiva direcției juridice asupra deciziei CCR din iunie cu privire la verificarea tezelor de doctorat. Punctul de vedere este făcut public în contextul în care ministrul Ligia Deca, însoțită de secretarul de stat Gigel Paraschiv, a participat ieri la ședința CNATDCU, în urma căreia președintele interimar al acestui for, Mircea Dumitru, a anunțat că nu mai este analizată teza de doctorat a ministrului Lucian Bode.

În comunicat, ministerul precizează că Ligia Deca a participat la ședință la invitația lui Mircea Dumitru.

Joi, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), instituția care a primit două sesizări de plagiat în teza de doctorat pe numele ministrului de Interne, Lucian Bode, a anunțat prin președintele interimar că nu a început analiza tezei reclamate. Mircea Dumitru a spus, într-o declarație pentru Edupedu.ro, că Ligia Deca și secretarul de stat pentru învățământ superior, Gigel Paraschiv, au venit la ședința Consiliului General al forului, unde au vorbit despre cum „ministerul, direcția juridică, spun că nu putem face doar o analiză etică, pentru că orice analiză duce către un astfel de act administrativ care solicită și anumite sancțiuni, cum ar fi revocare a titlului de doctor și așa mai departe. Deocamdată ne aflăm în această situație în care, prin decizia Curții Constituționale, nu avem cum să mai discutăm tezele de doctorat care sunt mai vechi de un an”.

În comunicatul de vineri, pe marginea ședinței CNATDCU, Ministerul Educației prezintă modul cum Direcția Juridică înțelege decizia CCR din iunie și de ce aceasta nu permite verificarea tezei de doctorat, fără a face trimitere directă la cazul Bode.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. Ce bătaie de joc este in tara asta! Auzi tu, sa ajungă retragerea titlului de doctor pe masa Curții Constituționale 🙂 Iată ce spun onor judecătorii constituționali:
    „a) titlul de doctor poate fi retras pentru nerespectarea standardelor de calitate sau de etică profesională doar dacă nu a intrat în circuitul civil și nu a produs efecte juridice;”
    Adică, dacă plagiatorul a apucat să ia spor de doctorat sau să se angajeze într-o instituție publică pe baza doctoratului nu i se mai poate retrage titlul de doctor. România e o tara bananiera iar judecătorii de la Curtea Constituțională niște glume proaste.

    • Judecatorii corupti sau santajabili de la CCR, care au dat aceste decizii aberante, trebuie sa fie revocati si arestati de indata, pentru aderare la un grup infractional organizat (psd si pnl), pentru abuz in serviciu si favorizarea infractorilor, in forma continuata.
      Nu se poate ca infractorii, apartinand mafiei psd si pnl, sa scape cu ajutorul CCR.
      Trebuie sa fie informata CJUE.

  2. Libeeeeer! La plagiate desigur. Gata, s-a rezolvat și cestiunea asta 😂

  3. Ala-bala-portocala
    Ministrul multilateral dezvoltat
    S-a făcut cu-n doftorat
    Ciocu mic, că noi sîntem la putere
    Zise Deca cu slugărnicie
    Da, știu, nu rimează, da’ se potrivește

  4. Analfabeți cu doctorat, ăștia sunt produsul ‘Romaniei educate’
    Reforma in educație, o bătaie de joc pas cu pas.
    10 ani de elucubrații = Romania ultimul loc din Europa la invatamantul universitar
    https://www.zf.ro/companii/educatia-din-romania-in-statistici-romania-este-pe-ultimul-loc-in-ue-20872559

  5. Doamna ministru este cumva cea care facea plecaciuni?

  6. Voi nu aveți competente în nimic.Sunteti zero barat.Ne mai miram de ce ne privesc tarile occidentale cu curu.Pai la asa guvern la ce sa ne așteptăm.

  7. Ligia Deca? O alta mana moartra a ficusului de dulap sasesc. Iar Gigel de la scularie? Ce stie el ce-i ai o teza de doctorat????? Nu Comisia de atestare, nu universitatile, ci Gigel de la Sculalarie ….. Hai in Tanzania……

  8. CNATDCU a analizat lucrarea lui Kovesi, a descoperit că e plagiată 4% și a concluzionat că nu e grav și deci nu e plagiată! O să fiu interesat de subiectul plagiatului când explică cum 4% furt nu e furt!

    • Esti la nivelul de papagal, crezi ca daca repeti de 100 de ori te baga cineva in seama?

    • Si daca o iei 4% se cheama ca ai luat-o?

  9. Ccr-ul asta e o gluma proasta.

  10. Decizia ii avantajeaza pe toti cei care au doctorate inclusiv cei din CCR .

  11. CCR,guvern,parlament si toate agentiile statului roman sunt niste haznale pline de analfabeti cu diplome masluite.Dupa ce au distrus totul o sa vinda si teritoriul Romaniei ca sa-si asigure pensiile speciale si salariile grase.Niste porci !