G4Media.ro

ULTIMA ORĂ Ucraina cere României să declare Rusia ”stat sponsor al terorismului”…

Sursa foto: Kremlin.ru

ULTIMA ORĂ Ucraina cere României să declare Rusia ”stat sponsor al terorismului” și să sprijine inițiativa de a exclude Moscova din Organizaţia de Cooperare Economică la Marea Neagră

Premierul ucrainean Denys Shmyhal a cerut joi României să declare Rusia ”stat sponsor al terorismului”, potrivit traducerii oficiale a discursului susținut de acesta la conferința comună de presă cu premierul Nicolae Ciucă la punctul de trecere a frontierei Vicovu de Sus-Krasnoilsk.

O astfel de inițiativă din partea României ar presupune încetarea de facto a oricărei relații diplomatice, economice și politice cu Federația Rusă. Ucraina a cerut în mod repetat comunității internaționale să adopte o astfel de decizie la nivelul fiecărui state membru UE și NATO.

Președintele SUA, Joe Biden, a respins această cerere în septembrie. Cu toate acestea, mai mulți membri ai Congresului SUA au inițiat o astfel de cerere către Casa Alba.

Premierul Nicolae Ciucă nu a făcut nici un comentariu legat de această cerere în conferința de presă comună cu omologul său ucrainean.

De asemenea, premierul Denys Shmyhal a cerut României, în același discurs, ”să sprijine inițiativa de a exclude Moscova din Organizaţia de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN)”. OCEMN este o organizație din care fac parte statele riverane Mării Negre și are o activitate relativ slabă. Cu toate acestea, OCEMN este unul dintre puținele formate internaționale în care mai există un dialog al țărilor occidentale cu Rusia.

În discursul de la Vicovu de Sus, premierul Denys Shmyhal a mulțumit României pentru susținerea integrității teritoriale și suveranității Ucrainei, dar și pentru sprijinul acordat țării sale în războiul cu Rusia.

Declarațiile relevante făcute joi de Denys Shmyhal cu ocazia redeschiderii Punctului de trecere a frontierei Vicovu de Sus-Krasnoilsk:

  • Deschiderea acestui punct de frontieră confirmă apropierea dintre statele noastre, într-o perioadă în care agresorul rus distruge toată infrastructura critică a Ucrainei, mai ales că se apropie iarna.
  • Suntem recunoscători României pentru susținerea integrității teritoriale și suveranității Ucrainei. România ne susține foarte activ în lupta împotriva împotriva agresorului, România susține ideea formării unui tribunal internațional, România ne susține pe parcursul Ucrainei spre viitor
  • Am fi foarte recunoscători României dacă ar recunoaște Rusia ca stat sponsor al terorismului și ne-ar susține inițiativa de a exclude Rusia din OCEMN – Organizaţia de Cooperare Economică la Marea Neagră
  • Suntem recunoscători României pentru disponibilitatea de a participa la reconstrucția Ucrainei, în special în regiunea Dnepropetrovsk
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

71 comentarii

  1. Din cate tin minte, USR e singurul partid parlamentar din Romania care a sustinut declararea Rusiei ca stat terorist, dar PSD, PNL, UDMR si AUR s-au opus… Oare de ce?

  2. Ar fi bine, dar la câți filoruși sunt în statul român, slabe șanse.

  3. Noi ne opunem, rușii sunt frații noștri de pahar și aurolac.

  4. Smigel asta ar face bine sa si vada de Ucraina lui!!!
    Treburile diplomatice sunt incurcate, nu am vrea sa ramanem in offside!!

  5. daca aveti bunici care au fo pe front, intrebati daca era vreo diferenta intre soldatul roman si al rus. asa ca nu va mai tineti cu coada pe sus . plus ca daca restul au dat o cotita, de ce sa fim noi motzul. nu e razbelul nostru.

    • Așa mint rușii, că nu e războiul nostru. În timp ce Medvedev ne amenință cu bomba nucleară.

    • Diferenta era ca rusii erau ipocriti si tot intrebau unde vine Moscova ca nu nimereau drumul pana la casa lor.

    • Draga Jr, nu stiu ce varsta ai. Eu am 72 de ani, asa ca bunicul meu mi-a povestit atat din primul cat si din al doilea razboi mondial. Asa ca te intreb sincer: ce vrei sa afli cu adevarat? Cum adica “daca era vreo diferenta intre soldatul roman si al rus”??? Ce intrebare este asta? Tu ai avut stramosi care au luptat la Calafat, Plevna, Smardan, Vidin…si pot continua cu primul si al doilea razboi mondial? Eu da. Si vorbim despre istorie, despre ce a facut soldatul roman pentru tara asta de care multi dintre voi va bateti joc. . Tu despre ce vorbesti? Poate ma lamuresti.

    • Soldații ruși au câștigat WW2, soldații români au luptat cu mult curaj dar în zadar.

    • Ei au castigat dupa care si-au impartit castigul. Sa le spui urmasilor lor sa nu ne mai deranjeze, suntem satui de ei.

    • asa bre ruslane, daca te ameninta cu bomba tu ii dai inapoi cu prastia, ca altceva nu ai si fii sigur ca soldatul american va veni sa te apere de numa.
      @Ela vb de comportamnetul pe front: nemtzii au fost singurii care i executau pe racanii pusi pe jaf. Stiu de la o persoana care a trait pe front intoarcerea armelor impotriva nemtilor.

    • România are 54 de lansatoare HIMARS. Ucraina a înfrânt Rusia ta cu 18. Ești patetic.

    • poate sa aiba 1000 de himarsuri: cine le manevreaza ca tu pari genul de trotinestist care a vazut o pusca doar in counter strike. vezi ca viatza bate jocul!

    • @As

      rusii nu au castigat nimic in WW2. WW2 a fost castigat de Americani si Britanici. Aaa, ca rusii au trimis carne de tun si au pus si ei umarul ca restul tarilor e alta poveste. Au facut asta sa nu fie cuceriti de germani. La inceputul WW2 rusia era de partea germaniei si a fost una dintre tarile care a girat WW2. Mai citeste putina istorie si nu te mai uita la TV ca te prostesc aia.

    • @As … mai indoctrinatule… Rusia in al II-lea razboi mondial… (asta daca invatai istoria reala) Rusia a supravietuit datorita ajutorului american! Nikita Hrușciov, a spus:
      „Dacă Statele Unite nu ne-ar fi ajutat, nu am fi câștigat războiul”, a scris el în memoriile sale . „Singuri împotriva Germaniei lui Hitler, nu am fi rezistat atacului ei și am fi pierdut războiul. Nimeni nu vorbește despre asta în mod oficial, iar Stalin nu a lăsat niciodată, cred, urme scrise ale părerii sale, dar pot spune. că și-a exprimat această părere de mai multe ori în conversațiile cu mine”.

    • Asta la inceput, dar apoi au tradat si au castigat.

  6. Ce s-au activat postacii!

  7. E doar o coincidență faptul că postacii ruși sunt și anti USR?

    • Pura coincidenta.
      E o chestiune asa de importanta ca se deconspira toți agenții lui Putin de pe site-ul asta.
      Mai grav e ca tot din pura coincidenta simpatizanții lui Putin sunt și membrii ai mafiei USL + aripa locala a Orbanului.

  8. Putinistii sa-si cumpere bilete pentru Moscova cat mai au timp, in rest pentru Romania nu e nicio problema. Nu are nevoie sa declare nimic, treaba-i clara de mult timp.

  9. Să le spună cineva că românii nu-s în stare să-l tragă de urechi pe vorban când debitează autonomii la noi în țară darămite să declare stat terorist rasiia, apropo mai e mult până la Milmoi

  10. Hai dați bombele tactice! Hai odată!

    Ești un laș, ca restul rușilor.

  11. De cand face Ucraina politica externa a Romaniei?

    • Incearca si ei, e plin de prosti care pun botul.

    • De ce am lăsa Rusia ta să facă politica externă a României?

    • Ucraina nu face politica externa a ROMÂNIEI… ci îndeamnă România a se arata a fi stat cu coloana vertebrala! Nimic mai mult… dar ținând cont ca România este îndoctrinată si iubește propaganda Rusiei… nu va face nici un demers! Așa ca fi liniștit… putinismul din tine a câștigat!

  12. Rusia ta e așa de tare, încât v-ați retras de la Herson, cum v-ați retras de la Kiev și Harkov. Sunteți niște ratați cu gura mare, țara voastră e o glumă.

  13. Am câștiga sigur, armata rusă profesionistă a fost distrusă în Ucraina. Au rămas mobiks cu AK-uri ruginite.

  14. La cat mai multe comentarii pertinente. Vad ca moare postacul Rooslan 🙂

  15. Pai se comporta ca niste teroristi care au acces si la fonduri guvernamentale ?
    Fara indoiala, deci declaratia doar ar spune lucrurilor pe nume. Ceea ce la randu-i pare necesar, ca o contracarare a perioadei „operatiunilor speciale” in care se pare ca ne gasim

  16. Mi se pare că Kievul si-a asumat ceva de neexplicat – CERE și dicteaza ceva de la toti. DE unde vine astă arogantă ??? Oare nu de la armele străine furnizate ?? Oare nu de la teritoriile străine acaparate după 1940 ???

  17. @marceluș lămurește-mā cum ai dedus că n-aș fi terminat școala

  18. Putin nu-i plătește deloc, doar îi minte.

  19. Banuiesc ca daca nu a declarat SUA Rusia drept stat sponsor al terorismului,n-o va face nici Romania.Ucrainenii sunt de inteles,ei gandesc la cald caci sunt direct afectati,insa o pozitie radicala ar duce la escaladarea tensiunilor si ar ingreuna eventualele negocieri de pace.In legatura cu punctul doi al solicitarii,Romania ar trebui sa se consulte cu celelalte tari din regiune si sa adopte o pozitie comuna in ce priveste excluderea Rusiei din Organizatia de Cooperare Economica la Marea Neagra.Aceasta masura poate fi privita ca una coniventa sanctiunilor economice deja aplicate Rusiei pe plan european si international.

  20. N-au facut-o alte state occidentale, de ce am face-o noi? Ucraina s-a obisnuit din pacate sa ceara cam multe. Declararea Rusiei ca stat terorist va avea urmari deosebite pentru noi.

    • Minți ca un șobolan rus ce ești. Numai minciunile ți-au mai rămas.

    • ca vrea ruslan, d aia trebe sa bagam batzul in gard. ca se bat 2 cioloveci, si romalesii trebe sa se bage, ca nu si pot vedea de saracie si nevoi.

    • Rusia ta e un pericol pentru întreaga lume civilizată.

    • lumea civilizata care de zeci de ani a luat resurse de la ei si acum se da lovita ca nu stia ce o sa se intample? vezi ca esti pe langa joc, habar nu ai ce se intampla.

  21. Se doreste a se declara , ce se doreste a se declara ! Dar atentie ! Acesta este ca un Joc de Sah , si daca se cade in Capcana , s-ar putea ca Romania sa Nu mai Primeasca Ajutoare Financiare de Euro , de la Uniunea Europeana ! Uniunea Europeana , Joaca la doua Capete ! Condamna Razboiul , dar ar avea Nevoie de Gaze pe Viitor de la Rusi , pentru ca Economia Uniunii Europene sa Functioneze si in Viitor , si pentru ca Romania sa primeasca Ajutoare Financiare in Euro si in Viitor . Iar daca Uniunea Europeana Nu are Gaze de la Rusi , ar fi in Colaps pe Viitor , si Nici Romania nu ar mai primi Ajutoare Financiare in Euro , pe viitor , de la Uniunea Europeana .

  22. Atentie ! Daca intram in Jocul de Sah , s-ar putea ca Romania sa piarda pe Viitor , Ajutoarele Financiare in Euro , de la Uniunea Europeana . Uniunea Europeana , joaca la Doua Capete , Condamna Razboiul , dar ar avea Nevoie de Gaze de la Rusi , pentru Viitorul Economiei , Uniunii Europene in Industrie , etc .

  23. Tu chiar crezi că ajuți Rusia postând aberații? Ați pierdut de mult.

  24. Ruslan asta e un usr-ist i.d.i.ot…el.nu pricepe că am deveni ținta nr. 1 în caz de conflict major!

    • e trotinetist , se da smeker, prima generatie in pantofi, concedii la greci la oferta, ca sa vada satencele ce cool este el la oras. provine probabil dintr un sat de unde nici nu se aude trenul.

    • Trebuie să fii bolnav psihic (sau userist) ca să-ți dorești ca România să intre într-un război.

  25. Vreau sa vad toții puștii belicosi cum se vor încălzi ,după ce se va termina tot tărăboiul ăsta, plătind de patru ori mai mult pe gazul livrat de marele aliat planetar. Voi nu vedeți că toată Europa se sufocă economic din cauza acestui război? Singurii care nu au probleme , ba chiar prosperă vânzând arme ,gaze,și în curând grau și porumb sunt eternii democrați de peste ocean. Pentru ce să mă cert eu cu rusul, pentru că vrea milogul Zelenșcovici, care și-a distrus țara la îndemnul apărătorului democrației mondiale? Cine va trăi aici, pe malul Marii Negre, cu ursul în coastă, licuriciul? Voi nu vedeți că totul este numai spre mulțumirea și bunăstarea scandalagiului mondial care nu poate trăi fără a stârni vreun război pe undeva? Nu vedeți, pentru că în club nu se învață istorie iar liceul este pentru proști. Aia deștepți pleacă la cules căpșuni.

  26. Un pas firesc pe care Romania ar trebui sa-l faca. Avand in vedere ce „relatii diplomatice” avem noi cu Federatia Rusa (i.e. ei vorbesc cu noi doar cand au ei chef, si atunci cu lehamite si maxima scarba) nu avem decat de castigat dintr-o pozitionare clara si raspicata la nivel international.

  27. Rusia este sponsor al terorismului. Gata, am spus oficial. 🙂 Dar este adevărat, Putin este unul dintre părinții comusnimului, terosimului și propagandei.

  28. Există un flux mare de inteligenţi nedescoperiţi care în zilele astea războinice din Ucraina au răsărit să ne explice cum e cu inteligenţa.
    Toţi aceşti gen de inteligenţi noi descoperiţi în prima fază descoperă că ei sunt mai inteligenţi ca ceilalţi încât e de mirare că nu i-au observat ceilalţi neinteligenţi până acuma şi nu înţeleg cât înţeleg ei.
    În a doua fază insistă să ne explice că singurii inteligenţi imediat după ei sunt doar ruşii că ăilalţi din vest nu au cum să fie inteligenţi dacă a fost nevoie să răsară ei noii inteligenţi să le explice cât de inteligenţi sunt ruşii.

    Deci să recapitulăm:
    ———————
    – Noroc cu paralelologii noua inteligentă a planetei astfel numai ruşii ar fi inteligenţi pe planetă.
    – Următoarea clasă de inteligenţi după ei cum vor să ne convingă paralelologii e clar că reiese că sunt ruşii.
    – După evaluarae paralelologilor noroc că ei există ca să deştepte pe tot vestul ăla prost care nu are un inteligent să priceapă şi el cum e cu astea inteligente.
    ———————
    În concluzie dacă noi Maiştrii-Superiori-Pafletişti le înţelegem logica lor inteligentă a tuturor celor trei(PARALELOLOGI,RUŞI,VESTICI) înseamnă că suntem mai inteligenţi ca toţi cei trei la un loc şi suntem nouă specie superioară planetară, hî?🙂

    No popândăilor acuma că aţi aflat că suntem cei mai inteligenţi în afară de Mama Omida(ea lucrează cu alte sfere de inteligentă superioare la care noi nu avem acces) de ce nu ne-aţi asculta dacă v-am spune că nu o ascultaţi niciodată pe Mama Omida?😏

  29. Tupeu Frate!
    Ar cam trebui să ne mai vedem de ale noastre,am ajutat ,am fost mai mult decât frați cu ei ,pe când românii din zonele ocupate de sovietici și la care România a renunțat prin trădătorii noștri conducători, numai ei știu ce au trăit.
    Dar cu Ciuca , Johanis și parlamentarii ghiocel parcă vezi că ne bagă în război.
    Astia-s gemeni mari trădători de țară și neam!

  30. Detectat și neafisat