G4Media.ro

Ghidul pentru profesori, privind egalitatea de gen, devenit ținta unei campanii de…

Ghidul pentru profesori, privind egalitatea de gen, devenit ținta unei campanii de petiții, a fost aprobat și apreciat de ministerul Educației și respectă prevederile legale la nivel național și european, spune Coaliția pentru Egalitate de Gen

Coaliția pentru Egalitate de Gen precizează într-un comunicat de presă, că manualul reprezintă un suport pentru profesori, pentru a-i sprijini în înțelegerea și abordarea tematicii egalității de gen la clasă, respectă normele legale europene și naționale și a fost aprobat de ministerul Educației.

Ghidul “Egalitatea de gen – predarea și integrarea în învățământul preuniversitar” este ținta unei campanii de petiții către inspectorate și Ministerul Educației. Luciana Antoci de la inspectoratul școlar Iași a explicat pentru Edupedu.ro că petițiile au același conținut, semnături diferite, și că este același scenariu ca într-o campanie anti-mască desfășurată în pandemie.

Într-un comunicat de presă, Coaliția pentru Egalitate de Gen indică Alianța Părinților, ca fiind în spatele acestor atacuri. Textul petiției trimise ministerului Educației și inspectoratelor școlare, prin care se cere retragerea manualului apare și pe site-ul Alianței Părinților. În text se precizează: “Această solicitare este motivată de faptul că manualul promovează idei care deformează imaginea copiilor despre normalitate și generează confuzii care le pun în pericol dezvoltarea normală din punct de vedere emoțional, afectiv, mental, social, moral și spiritual.”

  • Inspectorul general al ISJ Iași, Luciana Antoci, a explicat pentru Edupedu.ro: “campania declanșată e, din păcate, pe o zonă de confuzie gravă între identitatea de gen și egalitatea de gen. Activitățile propuse prin acest ghid sunt exclusiv legate de egalitatea de gen”.

Manualul este un material de suport pentru profesori, pentru a-i sprijini în înțelegerea și abordarea tematicii egalității de gen/ de șanse la clasă la diferite materii, dar în special la orele de dirigenție, precizează Coaliția pentru Egalitate de Gen.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Au ajuns cu cwurismul la copii, sa le fie rusine degeneratilor care au gandit o asemenea aberatie.

    • E mult mai gravă dispariția de pe net a Bibliotecii Digitale a Bucureștilor, cu multă istorie și literatură clasică. Colegii de la UDMR pot demonstra în guvern cum ajută pe elevi Hungarian Electronic Library. Se găsesc și manuale sau alte cărți în limba engleză.

  2. Manual de „teoria critica a sexualității”. Neomarxism combinat cu societate deschisa aplicat profesorilor ca să le trezească sentimente de tip „woke”
    Un material demn de studiat de către medicii psihiatri.
    Mai neplăcut e ca în câțiva ani modul de gândire descris în acest „manual” pentru profesori va fi obligatoriu. Atât timp cât ceea ce e scris acolo poate fi criticat „manualul” e suportabil și bun de combătut cu argumente.
    Ca o mica observație, cât am frunzarit cele 200 de pagini ale manualului nu am găsit nimic despre combaterea discriminării în ceea ce privește utilizarea toaletelor. A găsit cineva?

  3. PSD +PNL+UDMR au hotărât să distrugă prin astfel de aberatii copilăria copiilor nostri….

  4. Eu as scoate in afara legii aceasta ”coalitie pentru egalitatea de gen”care este un ong SATANIST. Si mai e ceva ce crestinii din România ar trebui sa REFUZE:
    Cluj-Napoca este primul oraș care implementează cărțile electronice de identitate.Doar ca aceste carti electronice de identitate,ia ghiciti ce fac ele? Implementeaza tocmai ideologia de GEN.Rubrica SEX a fost inlocuita cu GEN/ GENDER.Au fost deja emise 5287 de astfel de carti prin grija d-nilor Boc si Bode care se considera ”crestini”.