G4Media.ro

Kelemen Hunor, replică după după ce reprezentantul unui partid extremist din Ungaria…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Kelemen Hunor, replică după după ce reprezentantul unui partid extremist din Ungaria a vorbit despre ”spânzurarea” unei jurnaliste de la Radio Târgu Mureș: Condamnăm agresiunea inacceptabilă, trebuie să luptăm pentru a păstra libera exprimare a opiniei

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat vineri că amenințările unui politician de extremă dreapta din Ungaria la adresa unei ziariste de la Radio Târgu Mureș este inacceptabilă. ”Condamnăm agresiunea, indiferent de partea din care vine și împotriva cui este îndreptată”, a declarat vineri Kelemen Hunor pentru publicația Maszol.

Reprezentantul partidului extremist din Ungaria (Patria Noastră – Mi Hazánk) este acuzat că ar fi vorbit despre ”spânzurarea” unei jurnaliste maghiare de la Radio Târgu Mureș, post public românesc care emite și în limba maghiară, dezvăluie publicația Telex.hu. O înregistrare audio arată, potrivit Telex.hu, că numele jurnalistei Boróka Parászka este menționat de două ori în acest context de către unul dintre reprezentanții partidului extremist Patria Noastră, Barna Bartha.

Kelemen Hunor a declarat pentru Maszol că „poziția noastră este clară, ea nu s-a schimbat în ultimii 32 de ani, indiferent de cine este vorba, un politician, un jurnalist, orice personalitate publică sau cetățean. Jurnaliștii sunt cetățeni la fel ca și ceilalți oameni obișnuiți și ca și politicienii, deși, în mod evident, ambii au o influență mai mare asupra opiniei publice și, prin urmare, atenția se concentrează mai mult asupra lor”.

Președintele UDMR a subliniat că indiferent de opțiunea ideologică a cuiva, nu poate fi acceptată nici violența verbală, „o respingem și o considerăm inacceptabilă din orice parte și îndreptată împotriva oricui”.

El a adăugat: „Așteptăm acest lucru și de la ceilalți, să o considerăm inacceptabilă și să o respingem, nu să o explicăm. De exemplu, atunci când vor să spânzure politicieni din cauza steagului secuiesc, niciun jurnalist nu ar trebui să explice că imaginea este mai nuanțată. Nu există o imagine nuanțată. Orice fel de amenințare sau agresiune trebuie respinsă în mod clar, iar noi respingem și acest lucru, pentru că agresiunea verbală poate fi urmată adesea de acțiuni.”

„Poate că nu suntem de acord, dar trebuie să luptăm pentru a păstra libera exprimare a opiniei”, a mai spus el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Nu există aberație mai mare în legătură cu extremismul, decât cea venită din partea unui hungur.
    Asta-i în natura lor, extremismul, revizionismul, xenofobia.

    • Stie cineva ce inseamna ungur, mahiar, secui? Daca nu se cunosc semnificatiile acestor identitati ce este cu induvizi astia si deunde pretentiile lor?

  2. Este cumva aceeași jurnalistă care a fost bruscată cu vreo 3-4 ani în urmă pe la una din sindrofiile de la Tușnad?

  3. Daca incepe si lui Kelemen sa i se invarta ouale e clar ca.i adeptul democratiei si liberei exprimare.

  4. Daca nu le convin diverse chestii, sunt liberi sa plece peste drum ca le-a facut Orban pasapoarte 🙂

  5. E greu cu unii unguri,chiar au o mentalitate medievala,unde mai pui ca se cred superiori farà sa o demonstreze in nici un fel.