G4Media.ro

Nicolae Ciurică – ultimul partizan în viaţă al Banatului, cetăţean de onoare…

Sursa foto: Express de Banat

Nicolae Ciurică – ultimul partizan în viaţă al Banatului, cetăţean de onoare al judeţului Caraş-Severin / ”Nu vă puteți închipui ce a adus Ciuma Roșie pe capul nostru”

Ultimului supraviețuitor al luptei anticomuniste din Banat, Nicolae Ciurică din Teregova, îi va fi decernat titlul de cetățean de onoare al județului Caraş-Severin, la propunerea senatorului Marcel Vela, informează Agenția de presă Rador.

Ajuns la 91 de ani şi jumătate, ultimul partizan al Banatului spune că, de nenumărate ori a fost la un pas de moarte, dar Dumnezeu l-a păzit mereu şi are şi dovada potrivit căreia într-una din înfruntările de atunci, un glonţ a nimerit Noul Testament pe care îl avea în sacul cu merinde. Nicolae Ciurică a considerat că acesta a fost un semn divin şi de atunci nu s-a mai despărţit de această carte sfântă.

„Aici, în Munții Semenicului, am pierdut un camarad de-al meu, iar mie mi-a trecut glonțul prin Noul Testament și am scăpat. Un centimentru lipsea să îmi pierd viața și asta nu s-a întâmplat doar o dată. De 8 ori am fost încercuit.

Nu vă puteți închipui ce a adus Ciuma Roșie pe capul nostru! Fiecare dintre noi aveam o carte de rugăciune, nu eram „bandiți””, a povestit recent Nicolae Ciurucă.

Evenimentul de acordare a titlului de cetăţean de onoare al judeţului Caraş-Severin se va consuma joi, 27 octombrie, în sala Palatului Administrativ din Reşiţa.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Să vină postacii putiniști să-l înjure.

  2. Se duc si ultimii barbati adevarati ai tarii.

  3. Ar trebui predat în școli!

  4. Cinste unui Erou. Pacat ca omu’ asta nu a intrat in politica. Aici reper moral si demnitate!

  5. Glorie Eroilor anticomuniști !!! ✌️🇹🇩✌️🇺🇸✌️🇬🇧✌️🇺🇦✌️

  6. Mergeti pe fenta lui Vela ?
    Asta e activitatea lui parlamentara ?

  7. Respect!
    Asta da patriot…
    Sa lupti impotriva comunismului sta in firea lucrurilor…