G4Media.ro

Protest al sindicatelor militarilor rezervişti, poliţiştilor şi angajaţilor din penitenciare, de Ziua…

Sursa foto: snppc.ro

Protest al sindicatelor militarilor rezervişti, poliţiştilor şi angajaţilor din penitenciare, de Ziua Armatei

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) anunţă că va organiza „un protest simbolic” în faţa sediului Guvernului de Ziua Armatei, în data de 25 octombrie, acţiune la care se vor alătura şi reprezentanţi ai sindicatelor din poliţie şi din penitenciare. „Generalul (r) Nicolae Ciucă, ajuns prim-ministru, şi-a uitat originile şi îşi bate joc de militarii ţării, încălcând Constituţia României”, reclamă reprezentanţii sindicaliştilor, care acuză Guvernul de faptul că „fuge de răspundere”. Sindicaliştii susţin că MApN „se confruntă cu mii de demisii ţinute la secret ale militarilor”, relatează news.ro

Protestul anunţat pentru Ziua Armatei este programat a se desfăşura de la ora 10:30, în faţa sediului Guvernului.

„Ne aflăm în faţa celei mai mari crize economice şi sociale de după cel de-al doilea război mondial şi reprezintă un real pericol pentru un trai decent al românilor, iar Guvernul României, condus de un fost militar, fuge de răspundere. Protestul, organizat de Ziua Armatei Române, are rolul de a atrage atenţia guvernanţilor că, în lipsa unor măsuri ferme care să stopeze creşterea preţurilor la bunurile de consum, care să reducă inflaţia galopantă care ajunsă la 15.9%, milioane de români vor supravieţui în această iarnă, în frig şi-n întuneric. În scurt timp, politicienii vor stinge la propriu lumina românilor”, justific organizatorii protestului printr-un comunicat dat publicităţii duminică şi transmis de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), care a anunţat că susţine protestul militarilor rezervişti.

Aceştia solicită Guvernului să ia măsuri care să ducă la stoparea creşterii preţurilor la alimente şi la reducerea inflaţiei, să reducă şi să plafoneze preţurile la energie electrică şi la gaze naturale, să aplice în integralitate legea salarizării unitare, să actualizeze pensiile militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, aşa cum a fost adoptată în forma ei iniţială.

„Generalul (r) Nicolae CIUCĂ, ajuns prim-ministru, şi-a uitat originile şi îşi bate joc de militarii ţării, încălcând Constituţia României”, transmit sindicaliştii.

Aceştia mai susţin în documentul citat, că Ministerul Apărării Naţionale „se confruntă cu mii de demisii ţinute la secret ale militarilor, care, în lipsa unei salarizări echitabile şi a discriminărilor în ceea ce priveşte pensia militară de stat, aleg să părăsească sistemul militar în contextul accentuării pericolului războiului de la graniţa României”, relateză news.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

28 comentarii

  1. Au iesit exact leprele care calaresc si jefuiesc tara asta, cei ce si-au luat tara asta pe persoana fizica si considera ca totul li se cuvine lor, desi sint frecatori de menta.

  2. Dacă cei din administrația locală, prefecturi, consilii județene, primarii…sunt plătiți integral conf legii salarizării, iar militarii și milițienii au rămas la baza din 2009…e foarte grav.Nimic nu -si dorește Rusia decât destabilizare și frustrare în zone de securitate și ordine publică. Cineva din politică lucrează voluntar sau involuntar pentru alte interese…Cat costa vânzarea unor secrete de stat ???

    • Da, PSD-ul și PNL-ul lucrează pentru folosul propriu și împotriva României. De aceea îi votăm 55%, sperăm că ne vor da și nouă ceva.

  3. Voi ziceți că nu sunteți plătiți destul?
    Stăpânii voștri politici s-au folosit de voi ca de niște 🐶 și nici acum nu va dați seama că lucrați împotriva oamenilor pe care ar trebui să-i apărați.
    Sunteți de partea greșită a justiției in România și ar trebui să știți la vârsta asta că totul se plăteste.

  4. La acest protest au ieșit, organizați în așa-zisele sindicate, toate gunoaiele, toată drojdia, din armata, poliție și servicii secrete, gata sa bata palma cu Puțin și să scoată tara din NATO și UE. Nu se mulțumesc cu privilegiile actuale și vor noi privilegii. Un scuipat pe epoleții acestor indivizi!

  5. Ies la pensie cel târziu la 50 de ani, majoritatea dintre ei fără să fi vazut vreodata vreun câmp de luptă, cu pensii mai mari decât avem noi ceilalți salarii și au nesimțirea sa fie și nemulțumiți!!! Tupeu mai mare decât la ăștia cu greu mai poți vedea!

    • Și tu de ce nu vrei să te bucuri de așa avantaje? Postacule sovietic și ordin să ataci militarii NATO?

    • Informeaza-te prima data despre pensiile militare…sa vezi de cand nu au mai crescut…plus ca olguta vasilescu le-a ciuntit tiate drepturile din lege.in. acea oug.mizerabila…si apoi da-ti cu parerea

    • Nicolae, te rugam să ne luminezi și pe noi și să ne spui cu cine ai luptat în scurta ta carieră militară de meriți ca la 47 de ani să ieși la pensie și sa ai pensie mai mare decât avem noi majoritatea salariile?! Noi ceilalți mai muncim 18 ani!!!!!!!!!!!! după ce ai ieșit tu la pensie și culmea culmilor cu o pensie care nici nu se apropie de pensiile voastre! Dacă mai adaug și faptul ca mulți dintre voi au făcut munca de birou ca mulți alți civili și ies la pensie la fel cu toți militarii nedreptatea pare și mai cruntă decât o percepi la prima vedere!

  6. Tot voi mizeriilor ?!?!? Sa se plătească pensiile după contribuție și eliminați cumularzii nesimțiți. După ce la 45 de ani sunt pensionari a 2a zi se angajează culmea tot la stat pe funcții calde bine plătite. Cumulul sa se accepte doar în mediul privat .

    • Bieții de ei! Ce viața frumoasă au! Poporul ce zice? Doarme. Păi atunci să plătească!

    • Românii plecați să își ia cu ei rudele și să nu mai investească în țară. Tinerii să plece din țară și să nu mai revină. Numai așa îi distrugeți pe ăștia oameni buni. V-ați prins ? Ăștia trăiesc pe spatele vostru.

  7. Vor pensii speciale si mai mari nu ?

  8. La munca puturosilor, nu la pensie, la 45 ani cu o pensie nesimțită care nu e e contribuție și e mai mare ca salariul avut!

    • Minți! Nu are cum să fie 45 de ani că legea zice minim 47, nu are cum să fie mai mare decât salariul că legea ia numai 80% din baza de calcul adică fără o groază de sporuri. 😀 Te-au făcut muci ăștia profitând de lipsa ta de neuroni!

    • @Constantinescu
      Vezi că ai răspuns la altă postare! Ești plătit pe număr de postări? Ce are ce am zis eu…. Și ce îi dai tu înainte cu obsesiile voastre, ale USR-iștilor? După reforma pensiilor, pensiile militare vor crește! Ai să crăpi de oftică! O să vezi! Ha, ha, ha!

  9. Să ne gândim la o Românie in care bugetarii or să fie plătiți la fel ca în sectorul privat, pensiile speciale nu vor mai exista, ,,afacerile cu statul” nu vor mai exista și proștii or să refuze să mai muncească pe degeaba. Ce ziceți de asta specialilor? Ar fi Apocalipsa pentru voi!

  10. Dacă vreți să protestați arunci solicitați mărirea pensiilor civile pentru că oamenii aia mor de foame.

  11. Specialii sunt devină pentru situația gravă în care se află România .

  12. Ce chestie! Bantuie pe forumurile militare. Militarii activi si politistii vor sa intre in greva maine! Cica vor fix aceleasi drepturi ca civilii. Adevarul ca au o gramada de drepturi in minus fata de civili. Iar prima revendicare este sa aiba si ei dreptul sa candideze. Aia pensionati trecuti in rezerva vor sa fie scosi din evidenta armatei si sa nu mai mearga la razboi decat cand vor merge toti cetatenii pensionati, nu doar militarii!

  13. Ca să vezi! Nu au dreptul să candideze. Pensionarii civili nu au dreptul să mănânce, să își cumpere medicamente și multe altele. Ați trăit bine și ați frecat menta că doar nu ați luptat cu toții în Afganistan. Culmea ar fi ca acuma să așteptați să lupte civilii in locul vostru. De ce nu spuneți și că vă pensionați de tineri? Civilii ies la pensie la 65 de ani. Nici vouă nu vă cere nimeni să mergeți pe front la 65 de ani. Și la șmechereala voastră voi o să luptați pe la Comisariate să trimiteți civilii fraieri in prima linie. Nu ați avut dreptul să faceți afaceri! Și ce să vezi? Au avut rudele voastre acest talent și s-au îmbogățit. Voi niște îngeri de oameni ați fost nedreptățiți! Nu vă e mă rușine?

    • Și încă ceva! Fiecare cu meseria lui. Pentru munca depusă ați primit un salariu mare. De ce să primiți pensie specială? La pensie nu mai lucrați nimic la fel ca toți pensionarii. Ori primim pensie specială cu toții ori niciunul. Pensii decente ar trebui să primim toți. Și atât.

  14. Și chiar și așa! Urmași celor care au murit pe câmpul de luptă, cei cu merite deosebite, răniții aflați la datorie, cei care s-au îmbolnăvit din cauza unor condiții vătămătoare de la locul de munca nu cumva sunt nedreptățiți să primească aceiași bani ca restul trupei care au muncit și ei pe bani frumoși și cam atât?

  15. Și chiar și așa! Urmașii celor care au murit pe câmpul de luptă, cei cu merite deosebite, răniții aflați la datorie, cei care s-au îmbolnăvit din cauza unor condiții vătămătoare de la locul de munca nu cumva sunt nedreptățiți să primească aceiași bani ca restul trupei care au muncit și ei pe bani frumoși și cam atât?

    • Dacă nu va convin privilegiile pe care le aveți deja de ce nu renunțați la ele . Mergeți în sectorul privat sau la lucru în străinătate. Lăsați locurile libere pentru cei cărora o să le placă să lucreze acolo. Un tablagiu are 6000 de lei pensie in timp ce un civil are 1500 de lei sau chiar mai puțin. Păi unde naiba este dreptatea? Știu ați avut o muncă grea și periculoasă. Sunt o mulțime de munci periculoase pe care le fac civilii și ei nu primesc pensii speciale.

  16. Minerii au avut o muncă mult mai grea decât a multora dintre voi și au avut salarii mult mai mici în raport cu ale voastre. Pensiile lor sunt mai mici decât ale voastre. Ei mor la 50 de ani din cauza bolilor profesionale(adică s-au îmbolnăvit din cauza toxicității și muncii grele din mină, asta ca să puteți înțelege și cei care ați făcut doar liceul sau mai rău 10 clase și acum vă dați intelectuali și domni) în timp ce voi mai trăiți încă 50 de ani de când ieșiți la pensie. Vă ajută și faptul că,,scăpați de munca” de tineri. Salarii mari, pensii mari și o mulțime de alte ,,avantaje” vă ajută și ele să trăiți mult și bine. Minerul de ce să nu se bucure și el de o viață că a voastră? Revin. Nu vă este mă rușine?