G4Media.ro

Ministerul britanic al Apărării: Forţele ruse continuă să consolideze punctele de trecere…

Sursa foto: Wikipedia / Dmitry A. Mottl

Ministerul britanic al Apărării: Forţele ruse continuă să consolideze punctele de trecere peste Nipru

Forţele ruse continuă să consolideze punctele de trecere peste râul Nipru şi au terminat de construit un pod cu barje lângă podul Antonovski avariat din Herson, în sudul Ucrainei, a anunţat Ministerul Apărării din Marea Britanie, citat de The Guardian.

Deşi utilizarea podurilor a fost aproape sigur inclusă în planificarea operaţiunilor din epoca sovietică pentru operaţiunile din Europa, este probabil că aceasta este prima dată când armata rusă are nevoie să folosească acest tip de pod timp de decenii.

Ministerul a spus că folosirea barjelor civile a oferit Rusiei probabil „materiale suplimentare şi beneficii logistice” după ce a pierdut cantităţi semnificative de echipamente militare şi personal de inginerie în timpul războiului cu Ucraina.

În cazul în care podul este avariat, este aproape sigur că Rusia va încerca să repare sau să înlocuiască rapid secţiunile avariate, deoarece forţele şi punctele lor de trecere peste râul Nipru sunt supuse unei presiuni crescânde în Herson, relatează news.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Pod pentru fugă. Bravo

  2. Încă o retragere uriașă pentru Glorioasa Armată Imperială Rusă!

  3. Armata ucraineana ar ajunge la 300 km de granita din februarie, ceea ce, confomr propagandistilor occidentali care i-au dresat pe finlandezi in 1939, este „o victorie”.

  4. Nu credeti că se retrag , este doar strategie , dacă isi doreau să-si consolideze pozitiile actuale nu aruncau cu rachete , drone prin toată Ucraina . Lansau punctual toată această putere de foc in zona de atac ucrainiană si distrugeau totul mai ales că in zona de inaintare apararea antiaeriana este precară fiind axată pe protejarea orasrlor importante. Armele folosite sunt doar cele clasice , chiar credeti că riscă să foloseasca si tehnică nouă intr-un război de uzură unde SUA si cele care participa nu analizează munitia , tehnica de luptă si strategiile.