G4Media.ro

Guvernul, negocieri cu furnizorii şi distribuitorii de energie privind prețurile practicate și…

Sursa foto: ACUE

Guvernul, negocieri cu furnizorii şi distribuitorii de energie privind prețurile practicate și o perspectivă corectă a evoluţiei pieței energetice în anul 2023

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, luni seară, la Palatul Victoria, alături de lideri ai Coaliţiei şi de membri ai Guvernului, cu reprezentanţii furnizorilor şi distribuitorilor de energie, cu această ocazie, fiind analizate soluţii pentru optimizarea mecanismelor de gestionare a situaţiei generate de creşterea preţurilor la energie, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, participanţii au subliniat nevoia de a găsi soluţii pentru a asigura preţurile practicate la consumatorul final la un nivel cât mai accesibil.

„Soluţiile necesare pe termen scurt şi mediu vizează stabilitatea şi funcţionalitatea pieţei, precum şi o perspectivă corectă a evoluţiei în anul 2023, în contextul noilor prevederi ale Regulamentului European 1854/6 octombrie a.c.”, se arată în comunicatul menţionat.

La întâlnire au mai fost prezenţi şi preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, preşedintele şi vicepreşedintele ANRE, Dumitru Chiriţă, respectiv Zoltan Nagy-Bege.

Din partea furnizorilor şi distribuitorilor de energie au participat reprezentanţii board-ului Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie din România (ACUE).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Romanika te iubesc, statul negociaza cu el insusi… ura, ura, ura!