G4Media.ro

Guvernul, generos cu primarii care nu au terminat nici acum proiectele din…

Sursa foto: Inquam Photos / Justinel Stavaru

Guvernul, generos cu primarii care nu au terminat nici acum proiectele din PNDL începute în 2015: Contractele pot fi prelungite încă doi ani

Contractele finanţate prin Programul Național de Dezvoltare Locală 1 (PNDL I) și care datează încă din 2015 pot fi prelungite cu o perioadă de până la doi ani, a anunţat, joi, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, citat de Agerpres. E vorba de proiectele câștigate de primării și consilii județene pentru infrastructura de transport, canalizare, apă și reparații la școli și unități sanitare.

Practic, primarii care nu și-au terminat nici în șapte ani ani proiectele mai primesc o păsuire de doi ani. E vorba de 59 de astfel de proiecte, potrivit Ministerului Dezvoltării.

„Ministerul Dezvoltării are în vedere asigurarea finalizării obiectivelor de investiţii care servesc comunităţile locale, finanţate din bani publici”, a precizat ministrul Cseke Attila, potrivit unui comunicat de presă.

În vederea finalizării obiectivelor de investiţii finanţate prin Programul naţional de dezvoltare locală (PNDL), Ministerul Dezvoltării a informat beneficiarii asupra posibilităţii de prelungire a perioadei de valabilitate a contractelor cu până la doi ani. Măsura vizează 661 de astfel de obiective de investiţii, a adăugat ministrul Dezvoltării.

Astfel, beneficiarii contractelor aferente PNDL I, încheiate în anul 2015, a căror perioadă de valabilitate va expira la data de 31 decembrie 2022, pot solicita prelungirea contractelor în situaţia în care, pentru obiectivele de investiţii care fac obiectul contractului, nu este efectuată recepţia la terminarea lucrărilor.

Solicitările de prelungire a contractului de finanţare pot fi transmise la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei până la 31 decembrie 2022. În lipsa solicitării, valabilitatea contractelor de finanţare nu se poate prelungi, iar prelungirea nu va fi acordată pentru acele obiective pentru care nu au fost solicitate decontări, a precizat ministrul, adăugând că mai puţin de 10% din investiţiile finanţate prin PNDL I, mai exact 59 de obiective dintre cele 661, se află în această situaţie.

Ministrul Cseke Attila recomandă beneficiarilor să transmită aceste solicitări până la sfârşitul lunii noiembrie, astfel încât, până la finalul acestui an, solicitările să poată fi analizate, să fie emis ordinul de ministru şi să fie încheiat actul adiţional de prelungire a contractului de finanţare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. De la nașu mare pentru fritz….sa trăiască și sa mai dea!

  2. Eu zic fara numar, fara numar pe termem nelimitat!!!

  3. Și dacă se amână până la Sfântul Așteaptă, tot nu vor fi gata, pentru că după mărirea de salarii a trântorilor, deabia mai sunt bani pentru salariile nesimțite și nemeritate!

  4. Multi erau la puscarie acuma.