G4Media.ro

Conspiraţionistul de extremă-dreapta Alex Jones trebuie să pătească aproximativ un miliard de…

captura youtube

Conspiraţionistul de extremă-dreapta Alex Jones trebuie să pătească aproximativ un miliard de dolari daune familiilor victimelor masacrului de la şcoala Sandy Hook, pentru minciunile pe care le-a spus despre tragedie

Conspiraţionistul de dreapta Alex Jones ar trebui să plătească 965 de milioane de dolari daune unui număr de opt familii ale victimelor masacrului de la şcoala gimnazială Sandy Hook şi unuia dintre cei care au intervenit la eveniment, a decis miercuri un tribunal din Connecticut, încheind un proces chinuitor care a scos în evidenţă răul major cauzat de minciunile teoreticianului conspiraţiei, scrie CNN, citată de News.ro.

Reclamanţii şi avocaţii lor au fost vizibil emoţionaţi când a fost citită decizia instanţei. Decizia marchează un moment cheie în procesul de ani de zile care a început în 2018, când familiile au iniţiat acţiuni legale împotriva lui Jones şi a companiei sale, Free Speech Systems, compania care deţine site-ul media Infowars.

Jones a afirmat în repetate rânduri, fără temei, după atacul în masă din 2012, în care 26 de persoane au fost ucise, că incidentul a fost pus în scenă şi că familiile şi cei care au intervenit au fost „actori”.

Pe parcursul procesului, reclamanţii au descris modul în care minciunile au reprezentat o formă de hărţuire necruţătoare împotriva lor şi au agravat suferinţa produsă de pierderea celor dragi.

Reclamanţii din proces au inclus membrii familiilor a opt elevi şi angajaţi şi unui agent FBI care a intervenit la faţa locului.

Jones nu a fost în sala de judecată pentru verdict. El a transmis live când decizia instanţei a fost citită şi a ironizat-o pe site-ul său Infowars.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Ceausescu cenzura? Ia-o pe asta!

    • Există o diferență între a avea o opinie diferită și a nega realitatea evidentă pentru bani. Când dai vina pe supraviețuitorii unui masacru, aia nu mai e libertate de exprimare, aia e nebunie.

    • Cenzura inseamna si sa nu ai dreptul sa dai in cap, nu ?! Iti limiteaza libertatile nu i asa?!

  2. Ăsta a zis că n-a fost masacru la Sandy Hook, că totul a fost o înscenare și a făcut bani din aceste minciuni. E vremea ca sabotorii Americii să fie pedepsiți.

  3. Auuuu, au pus un sosoc sa plateasca pentru aberatiile pe care le sustine?
    La noi nu ii punem sa plateasca pe toti antivaccinisti nostri? Aia care sustineau ca ii cipeaza bill gates cu cip bluetooth? Avem 66k de crapati, suntem top!

    • Mai era un colonel prin Romania si avea o expresie despre vaccin…”e sigur si eficient”
      Poate cei care l-au crezut si acum nu mai sunt ar trebui sa ii ceara bani…
      Sau mortile subite de prin europa de +10 %…comparativ cu inainte de pandemie.

    • vezi ca zilele astea Pfizer, a recunoscut ca nu a facut nici un studiu de transmisibilitate, si totul era o minciuna, ca daca te vaccinezi nu dai mai departe … ca sunt unii cu cipuri, cu idei,e o chestie, dar majoritatea nu erau antivaccin, numai anti vaccin covid, si este o diferenta !

    • Eu nu m-am vaccinat, ceea ce nu inseamna ca sunt antivaccinist in general. Am purtat masca peste tot, deci nu am dat boala nimanui, spre deosebire de rudele mele complet vaccinate care nu numai ca i-au imbolnavit pe altii dar si pe sine – unii chiar grav – prin nepurtarea măștii. Singurul lucru vital in pandemie e purtarea mastii, eventual si distantarea fizica, ca vaccinul e clar ca nu protejeaza (nu am zis eu ci chiar doctorii/specialistii) ba chiar a facut foarte rau in anumite cazuri – a cauzat miocarsite si cheaguri de sange care au dus la moarte, legatura de cauzalitate cu vaccinul fiind confirmata de medicii legisti. Deci hai sa nu vorbim aiurea.

  4. Bun asa. Decizia precedenta ii cerea sa plateasca mult mai putin, vreo 44 de milioane ori profitul lui din minciuni era de vreo 800 de milioane. Suma noua e o lectie buna.