G4Media.ro

Alex Jones trebuie să plătească încă 473 de milioane de dolari pentru…

captura youtube

Alex Jones trebuie să plătească încă 473 de milioane de dolari pentru teoriile răspândite despre atacul armat de la şcoala Sandy Hook/ Factura conspiraționistului a ajuns la 1,5 miliarde de dolari

Conspiraţionistul Alex Jones a fost condamnat joi la plata a încă 473 de milioane de dolari pentru afirmaţiile sale defăimătoare despre atacul armat din 2012 de la Sandy Hook, soldat cu 28 de morţi. Decizia luată de un judecător din Connecticut ridică factura totală pe care o are acum de plătit conspiraţionistul la aproape 1,5 miliarde de dolari, relatează Reuters, citată de News.ro.

Hotărârea judecătorească a fost pronunţată la o lună după ce un juriu din Waterbury, Connecticut, a decis că Jones şi compania-mamă a site-ului său Infowars trebuie să plătească aproape un miliard de dolari drept compensaţii pentru rude ale victimelor de la Sandy Hook.

Alex Jones a susţinut în mod fals că victimele atacului în masă au fost actori care au înscenat împuşcăturile ca parte a unui complot guvernamental pentru a confisca armele americanilor.

La 14 decembrie 2012, un bărbat înarmat şi-a ucis mama, apoi a ucis 20 de copii şi şase membri ai personalului de la Şcoala Elementară Sandy Hook înainte de a se sinucide. Teoriile conspiraţioniste amplificate de Infowars pe site-ul său, pe reţelele sociale şi în cadrul unei emisiuni prezentate de Jones au făcut ca ani de zile părinţii copiilor ucişi să se confrunte cu ameninţări şi alte forme de hărţuire.

Într-un ordin separat emis miercuri, judecătoarea Barbara Bellis a blocat temporar dreptul lui Jones de a muta orice bunuri personale în afara ţării. Hotărârea a fost luată la cererea reclamanţilor, care susţin că Jones încearcă să-şi ascundă activele pentru a evita să plătească daunele.

Jones are acum de plătit compensaţii în valoare totală de 1,49 miliarde de dolari în cele două procese de defăimare care au fost judecate în acest an în Connecticut în legătură cu Sandy Hook. Un al treilea litigiu este în curs de soluţionare în Texas.

În plângerea prin care au cerut despăgubiri, reclamanţii au declarat că Jones ar trebui să primească pedeapsa maximă disponibilă pentru amploarea „istorică” a faptelor sale ilegale şi pentru „lipsa totală de remuşcări”. De atunci, Jones a recunoscut că împuşcăturile au avut loc, dar a refuzat să îşi ceară scuze familiilor în timpul mărturiei sale din timpul procesului.

„Verdictul a fost o tragedie, această ultimă hotărâre este o farsă. Ea ne va uşura munca în apel”, a reacţionat avocatul lui Jones.

Compania lui Jones, Free Speech Systems LLC, este şi ea trasă la răspundere în urma verdictului. Aceasta şi-a declarat falimentul în Texas în luna iulie. Unii experţi spun că această mişcare ar putea oferi o protecţie prea mare pentru bunurile lui Jones, chiar dacă acesta nu va putea plăti integral sentinţele judecătoreşti împotriva sa.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

 1. E ok, plateste in 72 de ore doar jumatate din amenda. 😁

 2. Alex Jones e un mincinos cronic.

  • @DRK
   Din categoria „a furat, dar a și dat” hop și tu cu „a mințit, dar a mai spus și adevărul”.
   Nu merge așa. Imaginează-ți să fii părintele unuia din copii uciși acolo și să vină un diiot să spună că nu-i adevărat, copilul tău traiește, au fost doar manechine. Lasă să plătească, el și tot neamul lui.
   Și pe la noi ar fi o pâine bună de mâncat pe subiectul teoriilor conspirației. De fapt, o brutărie întreagă.

 3. Probabil va ajunge la Curtea suprema invocând primul amendament.