G4Media.ro

Franţa îşi va consolida prezenţa militară în România cu blindate şi tancuri…

sursa foto: Facebook/ MApN

Franţa îşi va consolida prezenţa militară în România cu blindate şi tancuri Leclerc

Franţa îşi va consolida prezenţa militară în cadrul NATO în România, unde va trimite în săptămânile următoare o companie „de vehicule blindate de infanterie” şi un escadron de tancuri Leclerc, a anunţat marţi ministrul francez al forţelor armate (ministrul apărării), Sébastien Lecornu, relatează AFP şi Reuters.

Această decizie a preşedintelui Emmanuel Macron de a ne ”spori postura defensivă pe flancul de est al Europei” a fost luată ”ţinând cont de situaţia pe flancul oriental al NATO” şi ”de violenţa luptelor în Ucraina”, a explicat ministrul francez la o audiere parlamentară.

De asemenea, Franţa va suplimenta numărul avioanelor de vânătoare Rafale desfăşurate în Lituania şi trupele de infanterie în Estonia.

Sursa: Agerpres

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Spre disperarea celor din AUR si PSD, NATO inca mai trimite trupe in romania ..

    • PSD a fraudat referendumul prin care Romania a intrat in NATO. Citez din Ziiarul Financiar: „Desi referendumul a fost validat, rata participarii la vot este privita cu suspiciune de partidele de opozitiei, inclusiv PNL si PD, care au sustinut modificarile legii fundamentale, precum si de unele organizatii neguvernamentale.
      PNL si PD au cerut ieri Parchetului sa verifice listele cu persoanele care au votat. Presedintele democrat Traian Basescu a vorbit despre o „frauda masiva” a referendumului constitutional, sustinand ca are informatii ca la vot s-ar fi prezentat maximum 44% dintre romanii cu drept de vot, nu 58,92% cat a anuntat BEC.
      Si PNTCD, fostul partid de guvernamant, sustine ca referendumul a fost fraudat cu pana la 15%. Totodata, partidele de opozitie si organizatiile neguvernamentale PRO Democratia si Agentia de Monitorizare a Presei au semnalat o serie de nereguli in desfasurarea votului. Vicepresedintele PD Emil Boc s-a referit la diversele recompense materiale: de la sosete, purcei de lapte, tombole cu premii, la promisiuni privind plata intretinerii. Partidul Democrat intentioneaza chiar sa sesizeze Parchetul General asupra modului de desfasurare a referendumului si sa se adreseze instantelor internationale, in primul rand Uniunii Europene”

    • Mah paranoicule cu „fraudarea referendumului”,daca nu eram in NATO cum vă doriți voi sclavii sovietici,acum Romania era în situația Belarusului in cel mai bun caz,sau a Ucrainei(daca nu ne mai plăcea să fim sclavi sovietici).

  2. Mai bine le-ar trimite tancurile ucrainenilor.

    • Mai bine ar trimite sisteme antirachetă,Rusia nu va mai încerca o invazie ,că nu mai are cu ce ,după cum se vede in Ucraina. Dar tot după cum se vede in Ucraina ,diliul ros de oftica pentru invazia nereușită execută zilnic atacuri teroriste cu rachete.Daca tot nu ii poate ocupa,omoară de la distanta civili pentru distracția personală,pe banii mujicilor ,dar aia sunt prea proshtii sa se prindă.