G4Media.ro

Traficul rutier a fost reluat pe o parte a podului din Crimeea,…

sursa foto Twitter/@lesiavasylenko

Traficul rutier a fost reluat pe o parte a podului din Crimeea, potrivit unui oficial rus / Operatorul feroviar a anunțat și reluarea circulației trenurilor

UPDATE 19.06: Serviciul feroviar pe podul din Crimeea a fost restabilit sâmbătă seara, rutele din orașele Simferopol și Sevastopol plecând spre Moscova, potrivit unui comunicat publicat de operatorul serviciului feroviar de pasageri, transmite CNN.

Compania de transport Russian Grand Service Express a declarat sâmbătă că „trenul cu două etaje nr. 28 Simferopol-Moscova a plecat din capitala Crimeei astăzi la ora 17:10, conform programului. Trenul nr. 8 Sevastopol-St. Petersburg a plecat din Sevastopol la ora 17:15”.

Structura are o infrastructură separată pentru podurile sale feroviare și rutiere, care merg în paralel unul cu celălalt.

Știrea inițială: Traficul rutier pe partea nedeteriorată a podului din Crimeea a fost reluat, a anunțat sâmbătă, într-o declarație pe canalul său Telegram, șeful numit de Rusia în Crimeea, Serghei Aksenov, relatează CNN.

„În acest moment, traficul este deschis pentru mașini și autobuze, cu o procedură de inspecție completă. Îi rugăm pe șoferii de camioane să își planifice traseul folosind punctul de trecere cu feribotul Kerci. Feribotul Kerci-2 va începe să traverseze strâmtoarea în două ore”, a precizat el.

Un clip difuzat pe rețelele de socializare analizat de CNN arată că benzile de pe podul rutier, în direcția vest, au fost secționate, dar benzile din direcția est par intacte.

Potrivit lui Aksenov, comunicarea feroviară pe pod urmează să fie reluată până la sfârșitul zilei.

Presa de stat rusă RIA Novosti a relatat sâmbătă că ministrul Transporturilor din Republica Crimeea, Nikolai Lukașenko, a declarat că vor fi lansate nave cu o capacitate de 100 de persoane pentru a transporta pasageri între Crimeea și Teritoriul Krasnodar din Rusia, ca metodă alternativă de transport.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Deci, inca mai puteti pleca cu bagaje…

  2. Dacă aș fi rus în Crimeea mi s-ar face dor de acasă.

  3. chiar pe doua parti s-a reluat traficul. De pe ambele maluri pana la gaura si inapoi

  4. Ce amuzant esti. Usor, de duminica, baravo!

    Acum, lasand gluma la o parte, podul ala a fost construit intr-un timp record. Poate fi o mandrie a ingineriei de poduri de scoala sovietica si poate fi „poteomkin style” ca chiar in Crimeea s-a patentat pentru a fi pe plac unui alt tiran – deci pasiti cu grija si nu fumati!

  5. Podul nu fusese distrus, ci avariat, s-a văzut în toate imaginile puse de toată lumea. Cît de grav avariat? se punea întrebarea.

    Autoritățile ruse ne informează că pe pod nu mai pot circula decît trenuri de pasageri, autoturisme și autobuze. Iar traficul greu, destinat efortului de război și aprovizionării peninsulei, a trebuit deviat pe linia de feribot, cu capacitate de transport mai mică și cu timpi de traversare mai mari.

  6. „Traficul rutier a fost reluat pe o parte a podului din Crimeea…”
    Pe partea care duce la fundu mării!….🤭

  7. Pentru unii de pe aici: “Aflarea in treaba e un mod de lucru la romani”. Petre Tutea.
    Daca pilonii podului sunt in picioare nu inseamna nicicum ca nu sunt avariati. Asta se poate vedea dupa o analiza structurala complexa care poate dura zile sau, poate, saptamani. In nici un caz orcii nu puteau vedea asta in o jumatate de zi. Nici ei, nici altii. Cu alte cuvinte, au dat drumul la trafic pe barba lor. Daca structura e avariata prin fisuri sau microfisuri ce nu se pot vedea cu ochiul, sunt sanse sa cada piloni in orice clipa.

  8. De ce sunt în stare ucrainenii să lovească podul? Voi, rușii, ați mințit că e apărat de 20 de sisteme.

  9. Chiar daca au reluat traficul trebuie sa fii dus cu capul sa te urci in masina sau tren si sa treci pe podul ala daca esti civil. Decat eventual one-way cand nu mai ai de ales.
    Iar pentru armament oricum nu mai e utilizabil.