G4Media.ro

Președintele Nicușor Dan are obligația să oprească oroarea din justiție / Ce…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

68 comentarii

  1. Ii spune cineva și președintelui? Sau a decretat deja că îl doare in cot?

    • Sa se introduca avizul de la psiholog in cazul numirilor politice!!!
      Ce 0m normal care stie ca nu indeplineste conditiile sa candideze pentru o functie publica o face pentru ca are impresia ca regulile nu sunt pentru EL? Tipic PSD

    • A răspuns. Cică nu e treaba lui.

    • Președintele Dan nu poate face acum mai multe în justiție.

      Nu-l ajută să-și ostilizeze acum pesedeu. Am averizat că v-ați speranțe în Dan mai multe decât poate duce.

    • postacu asta nu si-a pus vreo speranta in nicusor dan ,el face ce-i platit sa faca, e peste tot unde e pomenit presedintele

    • Nu o să facă nimic Nicu șor în justiție pentru că NU poate JUSTIȚIA ESTE UN GIO CU SPRIJIN SI PROTECȚIE POLITICA DIN ZONA PESEDEULUI NU DEGEABA AU TINUT CU DINTII PESEDISTII DE MINISTERUL JUSTIȚIEI
      #ROMÂNIA EȘUATĂ
      #ROMÂNIA CAPTURATĂ
      # ROMÂNIA CORUPTĂ

    • + #ROMÂNIA ONESTĂ

    • Măi miki, tu prinzi greu și uiți repede.

      Ți-e greu să înțelegi diferența dintre a vrea și a putea. Eu ți-am spus că Dan NU poate face mai mult acum în justiție.

      Tu zici că nu vrea, la fel ca haurarii.

  2. Ii spune cineva și președintelui? Sau a decretat deja că îl doare in cot?

    • … pentru egalitate de şanse, daca Dancila a putut fi PM de ce nu ar putea si Busuioc la CCR?

  3. Cand am spus inca inainte de turul I al alegerilor prezidentiale ca N. Dan este Iohannis2, moale cu mafiotii PSD+PNL+UDMR (sau poate mana in mana cu ei) mi-au sarit in cap toti nicusoristii forumului, ca nu e adevarat, ca sunt pr.sti cei care nu inteleg ce valoare e „olimpicul” etc.
    In cateva saptamani a dat (impreuna cu marea deziluzie USR!!!) tot ce inseamna justitie pe mana PSD-ului…
    Sa ia acum toti nicusoristii cu lamaie daca sunt nemultumiti, iar daca sunt multumiti ca N. Dan si-a tradat electoratul inseamna ca sunt la fel de ticalosi ca PSD, PNL, UDMR + extremistii.

  4. Bun articol, suficient de bun cat sa ma faca sa ma loghez si sa pun comentariul. N-am mai apreciat de mult, un articol scris de Dan Tapalaga…

    • Foarte corect si profund, ca tot ce scrie Dan Tapalaga. Imi amintesc de niste articole scrise de D T despre Iohannis, in perioada in care politicianul local Iohannis incepea sa se introduca in politica nationala.
      Daca i-am fi luat in serios avertismentele…

  5. …si in caz ca dl Tapalaga citeste comentariile, mai sunt cativa, care nu s-au extras din tema justitiei si care au intuit intentiile si aratat faptele psd-ului pe justitie: Malin Bot, fostul consilier al lui Clotilde (si fost jurnalist din ce stiu), si cei doi jurnalisti care au podcastul Judecata de Joi (Ovidiu Vanghele & co)… Or mai fi si altii, dar pe ei ii urmarsc eu…

    • Ca sa nu se inteleaga gresit, Malin Bot nu este un fost jurnalist. Este unul dintre putinii jurnalisti cu adevarat independenti din Romania.
      Daca il cautati pe YouTube mereu vorbeste despre justitie, despre cum candidatura Liei Savonea incalca procedura legala plus altele.

  6. Mai incet loazelor, Nicusor nu este dictator sa faca ce vrea el. Nici Trump nu a facut mare branza desi se bate cu caramida in piept.
    Cred totusi ca Nicusor va avea un cuvant de spus in justitie si va trage sa se indrepte lucrurile si acolo. Daca Basescu a putut face, va face si el.

    • Si cam cand exact se va intampla ce spui tu? Busuioc la CCR o sa stea bine mersi 9 ani. Savonea la ICCJ o sa stea bine mersi 3 ani. Ca ND „va avea un cuvant de spus in justitie” ramane de vazut, ce vad eu pana acum e ca psdistii l’au cam facut pe ND la buzunare. Dezamagitor.

  7. Este bine ca spuneti ca sa nu uitam. Dar mai zic si ca trebuie sa avem rabdare. Nu il consider omul care sa renunțe ușor la principiile lui. Ii va lovi cand le este lumea mai draga. Usor, legal si fara scandal.

  8. Caricei usurel. Înțelegem ca dispăreți. Înțelegem ca aveți tot 2 neuroni. Știm că îl apreciați pe ND dar având timp mult, fiind asistați sociali si bălăngănici, mai dați cu noroi pe unde apucați. Hai s ic tir.

  9. Toți ați participat din decembrie la aceasta oroare, de fapt la toate.Asca ca,de ce sa o oprească?

  10. Oare cum au negociat astia cu PSD? Ce cerea PSD astia ziceau da sau cum a fost toata treaba asta? Alora de la PSD cred ca nici nu le vine sa creada ca au obtinut tot ce au vrut si astia au acceptat.

    • Pesedeu a vrut justiția la picioare și a primit-o, că are cei mai mulți parlamentari.

      Toate reformele pe care le fac Dan și Bolojan ajung în cele din urmă în justiție, care le anulează, așa cum vor tâlharii pesedeu peneleu care jefuiesc averea publică.

      Președintele nu poate face mari reforme, iar speranțele pe care le-ați pus în el sunt mai mari decât poate duce.

      Când mai vreți reforme în România începeți cu PARLAMENTUL.

  11. ati uitat USR, care s-a bucurat la cateva locuri in administratie. din punctul meu de vedere, USR nu avea ca cauta in acest guvern, cu astfel de aranjamente penibile (si oricum nu cred ca USR va rezista prea mult in acest guvern, asa ca mai bine nu intra, putea sustine reformele in regula in parlament). de PNL nu zic nimic, fiindca chiar si cu Bolojan nu aveam mari asteptari (Bolojan pare a fi doar un administrator, poate bun, dar rigid, fara imaginatie politica si incapabil sa lupte cu mafia politica). ar trebui sa mai asteptam si pt ND si pt USR si pt PNL si pt Bolojan, dar inceputul este catastrofic.

  12. Domnu’ Tapalaga aveti dreptate doar pe jumatate. Eu ma sateptam sa vad in strada cel putin 200 de mii din cei 6 milioane care l-au votat pe Dan dar n-am vazut pe nimeni.

  13. Ce se intampla azi in justitie este rezultatul alegerilor parlamentare. Fara PSD nu se poate face nimic, mai ales ca acum se “ingrasa” si cu suveranisti. Nicusor acum se face frate cu dracu’ pentru a trece peste problema bugetara. Prioritatile dicteaza agenda si ma bucur ca Dan este dispus sa negocieze, chiar si cu ce nu ii place, insa lucrurile trebuie sa se miste in directia care trebuie si abia apoi faci schimbari drastice, cum e nevoie in justitie. Mai mult, faptul ca aia au candidat singuri pe post, arata clar ca nici nu avea pe cine sa se bazeze. Niciun alt magistrat nu a avut curajul sa intre in competite cu grupul Lia!

  14. As în mânecă, mai are timp, poate mai târziu….yada, yada
    FAPT e că Savonea și Busuioc au ajuns unde au ajuns, CSM a solicitat imperios să fie ”consultat” la măsurile fiscale etc. CSM nu a consultat pe nimeni, când și-amărit veniturile cu 25 %, dar acuma face pe liderul de sindicat. Impertinența lor intrece orice măsură. În acest moment corifeii din puterea juridică sunt cei mai corupți funcționari ai statului român. Față de aceste gesturi previzibile, moșite de psd et al, nici Bolojan și cu atât mai puțin Dan, nu au avut nici o obiecție publică !!

    • Veți spune că nu toate aspectele sunt în competența lor. Dar obligația lor față de opiniea publică este să-și exprime public reținerile și obiecțiile, față de politicile puterilor din stat, în virtutea principiului echilibrului și controlului puterilor în stat !

  15. De acord cu estimarea gravitatii faptelor si compararea lor cu ce a spus in campanie Dan dar o luna imi pare prea putin pentru ca un presedinte fara partid parlamentar, fara parghii si relatii construite in timp sa se poata inarma corespunzator a.i. sa inceapa lupta si pe front politic si judiciar. Eu il voi critica dupa primul an de mandat.

    • S-ar putea sa aveti dreptate, dar macar o opinie critica publica tot putea sa aiba ca pentru asta nu-i trebuia „parghii si relatii”, sau „ca un presedinte fara partid parlamentar” trebuia sa mentina in functie toti consilierii mosteniti in loc sa-i promoveze pe cei ce i-au facut programul din campanie, program pentru care a fost votat!? Mai lipseste sa o propuna pe Corina Corbu la CCR (asa cum s-a spus in presa) si chiar ca este un inceput catastrofal. Daca o tine tot asa, un an este prea mult si asta v-o spune una care l-a sustinut pe ND total, taxata fiind ca „nicusorista”….

    • @A Ungureanu, subiectul cu consilierii e un alt subiect! Dar daca tot l-ati abordat acolo sunt de acord ca Dan ar fi trebuit sa intre in functie de la inceput cu 1-2-3 consilieri proprii. Dintre explicatiile pt pastrarea celor existenti, una e ca i-a evaluat pe toti ca fiind buni, celelalte ii sunt defavorabile : ori e incapabil sa faca echipa, ori i-au fost impusi in negocieri ( implicatia fiind si ca in acest caz vor raspunde la alte parghii ).

  16. Ce se întampla ce cateva zile cu privire la ocuparea unor pozititii de ministri in Guvernul condus de catre Bolojan, despre I.C.CJ. si CCR ne arata clare semne de reforma a Statului …
    Atat au inteles politrucii din polikia romaneasca din toate episoadele electorale recente…
    Halal competenta si meritocratie !

  17. Ne-am pus prea mari speranțe în ND și am uitat de PSD. Partidul ăsta nu se poate reforma și trebuie să dispară din politică. N-are oameni competenți să-i pună în funcțiile respective, decât lichele puse pe căpătuială. În frunte cu grimasul …

    • Corect, dar asta n-are legatura cu totala lipsa de reactie publica a lui ND! Este dator vandut celor care l-au votat si acum sunt ingrijorati si multi dintre ei dezamagiti. Nu cred ca asteapta cineva minuni, dar toti votantii lui sunt indreptatiti sa-l vada si sa-l auda la fel de critic si ferm in reactii si luari de pozitie cum a fost in campanie. Eu n-am votat un presedinte total pasiv la asaltul din ultimele saptamani asupra justitiei.

  18. Eu inca mai astept statisticile publice din justitie… salarii, cheltuieli, angajati, rezultate…
    Ce e mai scumpa: Justitia sau Sanatatea?

  19. Președintele Nicușor Dan are obligația să Foloseasca AI-ul pentru a optimiza ce nu reusesc oamenii pentru ca nu le pasǎ… lasa ca merge si asa

  20. eu inteleg ca lia savonea e o mi**** pesedista, dar a fost UNICUL candidat al acestei bresle a magistratilor, si ei reprezinta puterea legislativa in stat, separat de puterea executiva din care face parte presedintele. Daca admitem ca presedintele poate intra cu bocancii si sa impuna alt candidat decat vor magistratii, e nasol tare. Pana nu se va forma o masa critica de magistrati onesti, vor tot prospera scl*** ca savonea

    • Pentru ca Justitia a ramas institutia postdecembrista cel mai puternic infestata de comunism-securism.
      Ei sunt aceiasi, sau urmasii acelorasi care, inainte de 89 erau atenti, vigilenti sa asculte ordinele si sa nu iasa din linie.
      Asa se recrutau (pe baza de dosar beton) asa se mentineau in functie. A fost prima prioritate a dictaturii instaurata, la inceputul ocupatiei, de Rusia care era deja experta in domeniu.
      Au fost si au ramas o casta privilegiata, un monolit indestructibil, greu de remodelat. Putini sunt cei care au intrat din afara sistemului.
      Cei care fac „dizidenta” sunt expulzati in mod natural.
      O diferenta fata de dinainte de 89 este ca acum comanditarul nu mai este numai partidul-stat dar au aparut mai puternic si interlopii (care intre timp s-au mai spalat – or fi fost si inainte de 89 dar numai cei care aveau aviz de la secu).
      Si ne asteptam sa-i dizloce Nicusor Dan intr-o luna, fix in aia in care PSD in loc sa intre in pamant de rusine pentru criza in care ne-a bagat, revine cu si mai multa forta, cu si mai mult tupeu… ca vorba aia, asta a fost vointa poporului.

  21. Nu are ce să facă singur Președintele! Românii dacă vor Justiție să nu mai voteze hoți in Parlament!

  22. Oricum am lua-o, este dezamăgitor că USR a susținut prin vot un ins ca Busuioc la CCR. Dezamăgitor e puțin spus. Iar Nicușor ar fi bine să apese pe pedala de accelerație, altfel pierde multe din pârghiile reformei. Nu ii doresc soarta țapului, autodeclarat învins de sistem.

  23. Un presedinte poate sa faca putin bine sau poate sa faca mult rau. Cei mai multi au ales prima varianta. Ce ar fi putut sa faca Nicusor Dan la cele 3 puncte enumerate?

  24. Si ne-a lamurit si cu anularea alegerilor. Exact cum a promis ca face la preluarea mandatului.

    Legat de justitie….. tocmai a zis in conferinta de presa (mai mult sau mai putin) ca ce a facut PSD cu aceste numiri, NU e treaba lui.

    A abdicat de la primarie, justificand ca din postura de presedinte poate face mai mult.
    Perspectiva justitiei (cu toate aceste numiri noi) este mai grava decat cand era PSD la guvernare.

  25. Nici nu putea face mare lucru,calendarul concursurilor referite în justiție s-a derulat într-o perioadă care a început înaintea mandatului său și s-a finalizat la puțin timp după aceea,într-o perioadă în care toate eforturile au fost concentrate pentru impunerea unui guvern stabil,cu majoritate calificată în parlament și abordarea co de către clasa politică ce girează acest guvern de comun acord a măsurilor necesare pentru redresarea și echilibrarea bugetară,care să repare deficitul excesiv bugetar cauzat de guvernul Ciolacu care a dus România aproape de faliment,de retrogradarea pe ultima treaptă a ratingului de țară,vecină cu incapacitatea de plată.Toate astea nu au mai lăsat loc pentru nimic altceva,au fost prioritare.Dl.Nicușor Dan a avut de rezolvat o criză politică și prin mediere și implicare activă a rezolvat-o.Pentru problemele referite în articol se găsesc soluții,chiar și postum ,unele sugerate în articol și nu aș dori acum să indic sau să dezvolt aceste soluții,sunt consilieri sau experți ai dlui.președinte care fără îndoială le știu și ei și îl pot sfătui să acționeze.Pentru început e imperios necesar să-și desemneze candidatul la funcția de judecător la CCR și șeful de la SRI(unde de aproape doi ani nu există șef) și să declanșeze și procedura de înlocuire s șefului SIE cu altcineva.

  26. concluzia marii majorități (ce nu ma include) este probabil ca ND e o dezamăgire si ca mai bine votam Crin (care cred ca nici nu s-ar obosi cu “detaliile”, ar semna direct, in alb, orice ar primi) sau mai rău, Ponta (asta ar semna orice, la fel, dar contra cost), sau si mai rău, Simion. Parcă uitam cum a fost cu primăria, lent dar în direcția bună si fără regres.

  27. Nicușor Dan nu avea cum să se ia la trântă cu PSD în plin proces de negociere pentru formarea guvernului, ar fi aruncat totul în aer. Rămânea și fără guvern și nici nu e sigur că rezolva ceva. Curățarea justiției va fi un proces dificil, îngreunat de componența parlamentului.

  28. Nicusor a facut acelas blat cu PSD, pe care l-a facut si Iohannis.

    Nicusor ofera liniste si nu deranjeaza PSD-ul, lasandu-i sa se desfasoare dupa cum poftesc… iar la schimb, PSD il asigura pe Nicusor ca nu ajunge la suspendare.

    La ora actuala, cu ce s-a intamplat in prima luna, un referendum pentru suspendarea presedintelui ar trece cu brio in defavoarea lui Nicusor Dan.
    In parlament, PSD si AUR fac majoritate lejer.

    Asa ca, cine spera ca Nicusor „Nu e treaba mea” Dan o sa dejanjeze pe cineva din sistem in urmatorii 5 ani, se inseala amarnic.

  29. ce credeati , ca m votat Superman. am ales un presedinte, nu o mascota de marvel. va asteptati sa dea cu ei de pamant in plina negociere? cand negociezi cu mafiotii ce crezi ca negociezi, propria lor anihilare? nu fiti naivi, am salvat in extremis cate ceva, dar nu inseamna ca nu ne putem duce na.ibii in continuare… trebuie sa ne mai ajutam si singuri, nu vine nici un mesia la cotroceni sa ne spele rufele murdare de 35 de ani fratilor! feocamdata io zic mersi de un guvern in plina criza financiara. vom supravietui sau nu…mai vedem. si nu uitati. romania este 60% auropesedista, dah…. s-ar putea sa fi incetinit un pic catastrofa si atat. hai, curaj, ca oricum e cu spatele la zid, nu aveti ce. pierde! 🙂

  30. „Ce s-a ales din promisiunile sale”? Tu te-ai uitat la ceas? E presedinte de o luna si a muncit cat cei de pana acum la un loc. Tu aveai asteptari sa rezolve tot intr-o luna?

  31. Nu putem accepta din multiple motive:
    -in cazurile Savonea si Busuioc, a fost incalcata legea
    -la Busuioc este si lipsa de competenta (chiar nu putea PSD sa vina si cu o propunere decenta ?), si culmea tupeului, de fapt a fost propus ca sa elibereze postul de la Curtea de Conturi, unde trebuie tras pe linie moarta dar printr-o sinecura, Stanescu.

  32. Fiecare fată de pe ROMLOVE21.BLOGSPOT.COM e gata să fie luată tare.

  33. Adevarul e ca Presedintele Romaniei nu poate sa faca prea multe, a avut grija de asta USL-ul lui Ponta si a lui Crin dupa epoca Basescu.
    Solutia este sporirea puterii presedintelui si aici Nicusor Dan si Bolojan ar trebui sa inteleaga ca cel mai bun prieten al lor va fi cetateanul cu drept de vot.

    • Unii dintre noi stiam ca nu o sa poata sa faca nimic, si ca o sa fie carpa PSD… inca de cand ne spunea motivul pentru care abdica la primarie, si anume, ca doar din postura de presedinte poate aduce o schimbare.

      Iata schimbarea.

  34. Ma nemultumeste acest inceput al lui ND care pare a fi uitat ca devenise, ca primar, simbol al luptei impotriva a tot felul de GIO. Caa devenit, brusc, foarte tolerant. Ca pare mai mult fascinat, decat responsabilizat de Cotroceni, .
    Dar ma intorc: sa fie, oare, atat de uituc? Sa fi fost el atat de fals?
    Nu cumva el si Bolojan au analizat si au conceput un plan foarte temeinic, in concordanta cu ce a promis, iar atitudinea asta face parte din acest plan?
    Daca e asa, sper sa demareze repede, sa vedem ca exista, ca nu e o alta falsa iluzie…

  35. Am uitat că nu s-a schimbat nimic? Adică am reușit să facem cumva să nu iasă un fascist în fruntea țării, dar în rest de schimbat nu s-a schimbat nimic. Și de aceea ies fasciștii data viitoare.

  36. Intr-o tara dominata de 35 ani de mafia psd/pnl care s-au instalat adanc in toate institutiile puterii ne e foarte la indemana sa il acuzam pe Nicusor Dan ca intr-o luna nu a schimbat sistemul mafiot dominant. Ii va fi foarte greu sa o faca cu puterile limitate pe care le are, dar si daca ar putea face ceva asta ii va lua cativa ani si nu cateva luni.
    Daca nu il acreditam cu putina incredere inseamna ca ne meritam soarta iar la viitoarele alegeri vor defila pe strazi hoardele hauriste cu cantece legionare.

  37. Ca votant “fortat” al lui N Dan sunt extrem de dezamagit. Acum incepe sa ne spuna ca asta e farmecul democratiei. Adica Savonea, Petcu si Busuioc “hop hop stie tot” etc…
    Zilele trecute comentam la un articol despre dl Patrunjel. Spuneam ca din 2017 nu a facut niciun concurs pentru postul de director si director adjunct, alegand tot timpul cei mai slabi si mai obedienti auditori sa conduca prin delegatie.
    Inteleg ca astazi, in ultimul Plen la care participa, modifica regulamentul auditorilor si al CC astfel incat, pana pleaca la CCR, sa NUMEASCA directori si directori adjuncti pentru patru ani printr-o procedura care sta in pixul sefului cel mare, cel pus politic si care habar nu are ce este un audit. O sa va rog dle Tapalaga, sa urmariti ce se intampla astazi sau zilele astea la sedinta de plen a CC. Pe langa aceasta modificare, inteleg ca mai fac si altele, in sensul ca fiecare auditor care nu se supune, sa fie dat afara din pixul presedintelui. Oare Nicusor, oare Bolojan, nu stiu nimic de ce se intampla zilele astea? Dupa ce au ingenuncheat institutia, acum vor sa o si ingroape!!!!

    • Păi dacă ești votant forțat al lui ND, nu ai de ce sa fii dezamăgit, doar am știut dinainte ca asa va fi.
      Cred că ai vrut să spui „aș fi fost dezamăgit ” dacă as fi fost votant…

    • …doar ai știut…

  38. Președintele trebuie să atace la CCR toate cele trei acte de numire controversată,dar pentru motive diferite.În cazul funcției de președinte al ICCJ s-au încălcat flagrant disopzițiile legale privind declanșarea procedurii de ocupare a funcției(s-a desfășurat în afara perioadei legale),iscându-se un conflict de natură juridică constituțională între CSM și ICCJ ca autorități publice cu reglementări constituționale distincte(prin afectarea drepturilor potențialilor candidați de a participa la procedură în perioada legală).În cazul concursului penru șefia Inspecției Judiciare trebuie atacată Legea 305/2022 -art.66-70 la CCR pentru că nu prevede necesitatea ca la ultima evaluare candidatul să fi avut calificativul foarte bine,ceea ce afectează și încalcă rolul justiției înscris în Constituție(să nu uităm că la o evaluare reală activitatea managerială a dnei.Petcu e varză,are aproape jumătate dintre acțiunile disciplinare exercitate respinse definitiv de instanță(și nu sunt toate cauzele soluționate încă definitiv),4 din 6 cereri de excludere din magistratură respinse definitiv de instanță,iar celelalte cauze nesoluționate,este nepartinică și hărțuiește magistrații incomozi fără temei legal(vezi cazurile Bogdan Pîrlog împotriva căruia a exercitat 20 de acțiuni disciplinare ,toate fiind soluționate până în prezent prin respingere,împotriva judecătoarelorDaniela Panioglu și Nadia Guluțanu a exercitat nu mai puțin de 6 acțiuni disciplinare,toate din cele soluționate până acum,adică majoritatea fiind respinse definitiv de instanță, pentru că în motivarea hotărârii au exprimat opinii legate de interpretarea și aprecierea probelor ),etc (lista poate continua cu numeroase cazuri.

    • Asta poate să facă, si n-au intrat zilele-n sac, ca până una-alta, niciunuia nu i-a venit termenul de instalare. După cum ne-a obișnuit, Nicușor se documentează si reacționează după ce gândește, nu înainte, așa cum ne-au obișnuit cei de până acum…

  39. În privința numirii la CCR a candidatului PSD lucrurile sunt clare,se încalcă dispozițiile legale vechimea juridică/magistratură cerute de lege,motiv de sesizare a CCR.

  40. L-am votat pe ND încă din primul tur de scrutin. Mi se pare un om capabil, onest și ,,de cuvânt „. Știu că nu este Mesia(îl cunosc pe Cel adevărat) și nu aștept minuni. Cred că articolul este obiectiv dar puțin naiv scris: ,,Ce putea să facă? Să meargă la ședințele CSM, să vorbească, să pună presiune pe sistem, să încurajeze magistrații onești să candideze, să transmită toate semnalele publice și instituționale că se luptă cu anti-reformiștii, să refuze susținerea politică a coaliției pentru unul ca Busuioc la CCR – o rușine fără margini – pe scurt, să își folosească uriașa putere informală de care dispune ca șef al statului.” Nu știu cât timp i-a luat lui Dan Tăpălagă să scrie asta, dar nici nu s-a gândit ce înseamnă punerea în practică. Mai ales că DT ar trebui să aibă o idee despre cum funcționează ,, sistemul ” și ce rezistență formidabilă opune oricărei încercări cât de mici de a schimba ceva. E ușor să ne luăm semințe și, de pe margine, să-i înjurăm pe cei implicați când, inevitabil, mai dau și rateuri. Am încredere în tandemul ND-IB dar știu că nu le va fi ușor. Cu aliați ca PSD și USR nici nu au nevoie de inamici. Eu zic că e prea devreme să analizăm ,,ce s-a ales de promisiunile” lui ND, mai ales că nici nu au fost multe promisiuni.

    • Și oricare altă variantă ar fi fost catastrofală.
      Nu avem altă șansă decât să sperăm că vor reuși… celelalte erau pierzătoare din start.

  41. Am o bănuială că această combinație făcea parte din schema pentru susținerea candidatului unic Crin. De-aia sa grăbit si Lia să se înscrie la concurs furând startul, pentru că se stabiliseră candidați unici pe toate posturile. Pentru linist(ir)ea noastră.

    • Nu, facea parte din schema pentru sustinerea candidatului Nicusor Dan.
      Nu intelegi ca fara voturile PSD, Nicusor nu ajungea presedinte?

      Tot incerci pe aici sa arunci castane ca Nicusor a reusit de unul singur. Si sa ii cauti scuze pentru fiecare carenta.

      A facut blat cu PSD. Cand vreodata PSD a oferit ceva gratis, fara sa primeasca la schimb?
      Tot PSD sunt singurii care il protejeaza pe Nicusor de suspendare. Fara ei, Nicusor pe PA!

      Nicusor a fost si va fi tot timpul cu pantalonii in vine si cu spatele la PSD.
      Omul sistemului care incepe sa se integreze in politica mare.

  42. Și apoi mai există așa cum spus-o anterior pe marginea unui articol pe această temă și posibilitate atacării la instanța de contencios administrativ de către un ONG cu opbiect de activitate justiție și apărarea statului de drept,cel puțin în cazul hotărârii CSM pe cazul dnei.Lia savonea.Pe cazul Roxana Petcu trebuie sesizat Plenul CSM să-i evalueze/reevalueze activitatea managerială,dacă ai în vedere criteriile de mai sus și multe altele care țin de inactivitatea mai degrabă decât de activitatea Inspecției Judiciare sub cârmuirea domniei ei, ai temeiuri suficiente de revocare din funcție,chiar și după numire.